Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adrián Lukáč
31. októbra 2022, 6:09
Čas čítania 0:54

Max Verstappen vyhral 14. Veľkú cenu v sezóne a zlomil rekord Schumachera a Vettela, Ferrari bolo totálne stratené

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Max Verstappen vyhral 14. Veľkú cenu v sezóne a zlomil rekord Schumachera a Vettela, Ferrari bolo totálne stratené
Zdroj: Getty Images / Peter Fox
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Max Verstappen má najviac víťazstiev v jednej sezóne v histórii formuly 1.

Veľká cena Mexika veľa vzrušenia divákom nepriniesla. Max Verstappen súperom nedal ani najmenšiu šancu a dokázal zvíťaziť systémom štart-cieľ. Je to jeho štrnáste víťazstvo v sezóne, čo znamená, že sa stal rekordérom v počte víťazstiev za sezónu. Doteraz tento rekord držali Michael Schumacher a Sebastian Vettel s trinástimi víťazstvami.

Druhý skončil Lewis Hamilton na Mercedese so stratou 15 sekúnd. V Mercedese dúfali, že Red Bull pôjde na dve zastávky v boxoch, keďže červení býci štartovali na mäkších zmesiach ako strieborné šípy, no stratégia Red Bullu sa nakoniec ukázala ako výhodnejšia. Aj vďaka nej si poslednú pódiovú priečku vyjazdil miláčik mexických tribún Sergio Pérez na Red Bulle pred štvrtým Georgeom Russellom na Mercedese.

Ferrari bolo v Mexiku úplne stratené. Červené monoposty v sobotnej kvalifikácii obsadili až šieste a ôsme miesto a v pretekoch na tom neboli o nič lepšie. Piaty Carlos Sainz stratil na víťazného Maxa Verstappena priepastných 58 sekúnd a šiesty Charles Leclerc ešte o 10 sekúnd viac.

Zvyšné bodované priečky obsadili siedmy Daniel Ricciardo (McLaren), ôsmy Esteban Ocon (Alpine), deviaty Lando Norris (McLaren) a desiaty Valtteri Bottas (Alfa Romeo). Preteky nedokončili Júki Cunoda (AlphaTauri), ktorého v 50. kole vyradil Daniel Ricciardo, za čo dostal pilot McLarenu desaťsekundový trest, a Fernando Alonso (Alpine), ktorému v 64. kole zlyhala pohonná jednotka.

Domov
Zdieľať
Diskusia