Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
21. októbra 2022, 14:19
Čas čítania 1:20

Objednávam si stôl a hod podpivníkom, odkazujú nahnevaní zákazníci Kolkovni. Piváreň sa po útoku na LGBTI+ ľudí označila za obeť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Obvinenia Tomáša Griača považujú zástupcovia reštaurácie za prudko emočne zafarbené.

Na profile reštaurácie Kolkovna v River Parku sa za posledné dni objavili desiatky negatívnych komentárov odsudzujúcich nevhodné chovanie klientely a manažéra. Používatelia reagujú na medializovaný incident, o ktorom písal Tomáš Griač.

Toho tu mal spolu s priateľom verbálne a neskôr aj fyzicky napadnúť jeden z hostí, ktorý mal evokovať aj dvojnásobnú vraždu spred Teplárne. Manažér podniku sa mal podľa Tomáša postaviť na stranu údajného agresora a pár požiadal o opustenie podniku. Tomáš bol pohoršený aj reakciou policajnej hliadky, ktorá mala situáciu zľahčovať.

Celkové hodnotenie reštaurácie už kleslo na 2,4 hviezdičky a drvivá väčšina z vyše 350 recenzií evokuje homofóbny charakter podniku. Mnohí mu želajú krach a vyzývajú k bojkotu nielen prevádzky, ale všetkých podnikov reťazca. Jeden z používateľov napísal: „Niekedy sa nedá nevybrať si stranu. Buď ste slušný a tolerantný podnik, alebo podporujete nenávisť. Vybrali ste si to druhé zjavne.“

Kolkovna
Zdroj: Facebook/Kolkovna River Park

Predstavitelia reštaurácie v statuse na Facebooku ľutujú, že sa stali terčom kritiky a vyhrážok, a podávajú trestné oznámenie za vyhrážanie a súvisiace poškodenie dobrého mena. V statuse reštaurácia zároveň priznáva, že k agresii skutočne došlo v jej priestoroch. 

 

Trestné oznámenie podal tri dni po incidente aj Tomáš Griač. Urobil tak na generálnej prokuratúre, keďže policajná hliadka mu to priamo v reštaurácii údajne neumožnila.

Predstavitelia spoločnosti Kolkovna Resturants v statuse, ktorý si rovnako vyžiadal nahnevané reakcie, píšu, že firma sa snaží byť vždy a za každých okolností „neutrálna“. „Nevyjadrujeme sa k politickej situácii, energetickej či finančnej kríze či iným záležitostiam, ktoré ‚otriasajú‘ spoločnosťou. Nesúdime, neselektujeme ani nehodnotíme vierovyznanie, rasu, sexuálnu orientáciu, národnosť, vzhľad našich hostí, kolegov či niekoho iného.“

19. októbra 2022, 20:16 Čas čítania 1:35 Tomáš s priateľom údajne zažili v Kolkovni v River Parku homofóbny útok. Reštaurácia sa cíti dotknutá Tomáš s priateľom údajne zažili v Kolkovni v River Parku homofóbny útok. Reštaurácia sa cíti dotknutá

Konanie manažéra v konkrétny deň vysvetľujú snahou presunúť konflikt do exteriéru a ochrániť tak ostatných návštevníkov reštaurácie. Popis Tomáš Griača z Facebooku, ktorý spustil celú aféru, označujú za subjektívny, jednostranný a prudko emočne zafarbený.

Tomáš Griač vo svojom statuse popísal reakciu návštevníka, manažéra aj policajnej hliadky po tom, ako ho mal spolu s priateľom po „polsekundovej puse“ jeden zo zákazníkov obhadzovať podpivníkmi. Zákazník vraj pár napadol fyzicky aj verbálne, pričom údajne schvaľoval vraždu dvoch queer ľudí na Zámockej.

Domov
Zdieľať
Diskusia