Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
19. októbra 2022, 20:16
Čas čítania 1:35

Tomáš s priateľom údajne zažili v Kolkovni v River Parku homofóbny útok. Reštaurácia sa cíti dotknutá

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa Tomáša Griača sa manažér prevádzky zastal agresora a pár gejov vyhadzoval.

V reštaurácii Kolkovna v bratislavskom River Parku sa v sobotu večer údajne odohral homofóbny incident, pri ktorom zákazník napadol dvoch hostí pre ich sexuálnu orientáciu. O priebehu večera informoval jeden z poškodených Tomáš Griač na Facebooku.

Po „polsekundovej puse“ s priateľom tmavej pleti ich údajne jeden zo zákazníkov obhadzoval podpivníkmi. „Keď sme nereagovali, lebo však vieme, v akej krajine sa nachádzame, začal sa pýtať, čo si to dovoľujeme. Keďže som na tú pusu už zabudol, tak som len neváhavo krútil hlavou. Priateľ sa ho po anglicky spýtal, čo má za problém. A vtedy sa to spustilo, nadávky na nás, ľudí z našej menšiny, na rasu môjho partnera, na moju rodinu a otázky typu ako sa opovažujeme dať si pusu na verejnosti.“ Zákazník vraj pár neskôr napadol aj fyzicky, pričom verbálne schvaľoval vraždu na Zámockej.

Manažér prevádzky podľa slov Tomáša Griača na incident reagoval výzvou, aby pár „vypadol“ z reštaurácie, a vyhrážal sa tým, že zavolá políciu. Podľa Denníka N prišla polícia po druhom Tomášovom telefonáte. Tomáša Griača konanie privolanej policajnej hliadky zaskočilo, keď vraj vypočúvala najmä ich a nie údajného agresora. „Po asi polhodine ďalšieho vypočúvania sme sa dozvedeli, že to, čo hovoríme my, sa vôbec nezhoduje s tým, čo hovorí útočník, barman a manažér. (...) Keď sme naliehali, aby si pozreli aj kamerový záznam, povedali, že manažér reštiky ho odmietol poskytnúť a policajti s tým, bohužiaľ, nemôžu nič robiť.“

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Príslušníci polície vraj odmietli podanie trestného oznámenia z dôvodu požitia alkoholu. „A teda ak chceme podať trestné oznámenie, tak najskôr na ďalší deň a jedine na adrese, na ktorú si nemohli spomenúť. A vlastne že ak tak aj urobíme, tak sa nič nestane, lebo facku netrafil dostatočne kvalitne. Zatiaľ čo nás presviedčali, že nemáme šancu získať nápravu, ten, kto nás napadol, v pohodičke odišiel (aj keď mal čakať).

Trestné oznámenie Tomáš nakoniec podal tri dni po incidente na generálnej prokuratúre. Konfliktom sa už zaoberá polícia, ktorá potvrdila, že do reštaurácie na Dvořákovom nábreží prišla hliadka po 22.00 h a vypočula jednotlivých aktérov konfliktu aj zamestnancov prevádzky.

Refresher telefonoval s konateľkou Kolkovne Luciou Netopílikovou. Status na Facebooku čítala a aférou sa cíti poškodená. „Vedenie spoločnosti v tejto súvislosti pripravilo oficiálne stanovisko. Naša spoločnosť je neprávom poškodzovaná reakciami na sociálnych sieťach.“ Na facebookovej stránke siete reštaurácií sa od zverejnenia statusu Tomáša Griača húfne objavujú kritické reakcie odsudzujúce údajný incident. Vysvetľujúce stanovisko mala Kolkovna publikovať v stredu 19. 10. Doteraz sa tak nestalo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia