Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. októbra 2022, 18:53
Čas čítania 0:32

Vo Vysokých Tatrách po páde pod sedlom Prielom zahynul 52-ročný turista. Po zhruba 300-metrovom páde narazil hlavou o skalu

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Vo Vysokých Tatrách po páde pod sedlom Prielom zahynul 52-ročný turista. Po zhruba 300-metrovom páde narazil hlavou o skalu
Zdroj: Unsplash/Tadeusz Lakota

K pravdepodobnému pošmyknutiu turistu došlo údajne na zamrznutom zasneženom exponovanom turistickom chodníku.

Vo Vysokých Tatrách v oblasti Zamrznutého plesa v piatok zahynul 52-ročný turista. Po pošmyknutí sa a páde dlhom približne 300 metrov narazil hlavou o skalu. Na mieste zasahovali horskí a leteckí záchranári. Informovala o tom hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

„Žiaľ, zranenia hlavy muža boli také rozsiahle, že im napokon na mieste podľahol. Lekár musel skonštatovať smrť,“ uviedla hovorkyňa. K pádu muža došlo v jednom zo žľabov spadajúcich k Zamrznutému plesu.

Vysoké Tatry, ilustračná fotografia.
Vysoké Tatry, ilustračná fotografia. Zdroj: Refresher/Bianka Zubková


Svedkovia po príchode k postihnutému, ktorý bol v bezvedomí, ihneď začali resuscitáciu. Na miesto následne dorazil záchranársky vrtuľník z popradskej základne. Lekár leteckých záchranárov pokračoval v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, avšak bezúspešne.

„Mužove telesné pozostatky boli transportované do Smokovca, kde ich prevzali príslušníci polície a pohrebná služba,“ oznámila Horská záchranná služba (HZS). K pravdepodobnému pošmyknutiu turistu došlo podľa nej na zamrznutom zasneženom exponovanom turistickom chodníku vedúcom do sedla Prielom.

Domov
Zdieľať
Diskusia