Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
7. októbra 2022 o 14:30
Čas čítania 12:39

Zuzana robila 5 rokov chyžnú v Rakúsku: Z tringeltov sa dalo vyžiť celý mesiac, vytečený záchod som upratať odmietla (Rozhovor)

Kategória:
Refresher
Uložiť Uložené

Zuzana sa po strednej škole vybrala do Rakúska, kde strávila 5 rokov ako chyžná. Za sebou má hromadu pozitívnych skúseností, ale aj momenty, keď ju šokovalo, čo v izbách našla a videla.

„Dva týždne takto nechával otvorenú knihu o sexuálnej rozkoši, potom nechal v izbe otvorený notebook so zapnutým pornom. Šokovalo nás to, keďže je to človek, ktorý chodí na výlety s malými deťmi a takto sa prejavuje, keď vie, že mu chyžné prídu upratať,“ spomína Zuzana na autobusára, ktorému ako chyžná upratovala izbu v rakúskom detskom hoteli.

11. septembra 2022 o 9:30 Čas čítania 11:33 Adrián sa živí ako vyhadzovač: Chalaniskovi som musel odfúknuť lajnu koksu, keď si ju rysoval rovno na stole v podniku (Rozhovor) Adrián sa živí ako vyhadzovač: Chalaniskovi som musel odfúknuť lajnu koksu, keď si ju rysoval rovno na stole v podniku (Rozhovor)

Do Rakúska sa chyžnú vybrala robiť hneď po skončení strednej školy. Vyštudovala za zdravotnú sestru, no doma pre ňu v zdravotníctve nebolo miesto, tak sa s kamoškou rozhodli, že si radšej zarobia za hranicami. Dnes 28-ročná Zuzana hovorí, že v Rakúsku prežila druhú pubertu a každému by takúto skúsenosť odporúčala.

„Z tých tringeltov sa dalo vyžiť celý mesiac. Dokázali sme spraviť nákup, kúpiť si fľašky, cigy, ísť na obed aj ísť lyžovať. Niektorí hostia nám nechávali skipasy, ktoré platili do konca večera alebo do druhého dňa, a tak sme mohli chodiť lyžovať zadarmo,“ vysvetľuje, ako si celú výplatu dokázala doniesť naspäť domov na Slovensko.

chyžná, rozhovor
Zdroj: archív respondentky/Zuzana Dia

Robiť chyžnú do Rakúska si sa vybrala po strednej škole. Hneď si vedela, že by ťa to mohlo baviť?

Moja kamarátka robila maturitu z kozmetiky a nevedeli sme, čo budeme robiť. Napadlo nám, že môžeme ísť do Rakúska, lebo podľa kamošky som vedela dobre po nemecky.

Ja som pritom z nemčiny ani nezmaturovala, dokonca som preto musela opakovať 4. ročník, čo sa mi dnes zdá vtipné, lebo už viem po nemecky veľmi dobre. Nechala som sa nahovoriť, keď skončila školu a už nebolo na výber, tak sme šli.

Mali ste predstavu o tom, čo vás ako mladé baby v Rakúsku čaká?

Vôbec som si to nevedela predstaviť, že sa taká mladá vyberiem do sveta sama s nemčinou, ktorú nás učili v škole. Išli sme cez agentúru, lebo na východe máme dve najznámejšie agentúry, na ktoré sa dá spoľahnúť.

26. júla 2024 o 12:30 Čas čítania 4:57 Atlétka Viktória Forster pred OH v Paríži: Nepociťujem žiaden tlak. „Antisexové“ postele nevnímam ako problém (Rozhovor) Atlétka Viktória Forster pred OH v Paríži: Nepociťujem žiaden tlak. „Antisexové“ postele nevnímam ako problém (Rozhovor)

Nemali sme žiadne peniaze, žiadny rozpočet, lebo sme práve skončili školu a ja som zo štyroch súrodencov. Mama mi povedala: „Zuzi, môžem ti dať toľko a toľko peňazí, ak to zvládneš, tak choď.“ V agentúre sa za sprostredkovanie práce platí, aj keď sa hovorí, že sa neplatí.

Agentúre sme platili 350 eur, čo nie je málo. Oni ti nájdu prácu, a ak to nevyjde, nájdu ti novú pozíciu. Tak sme si povedali, že to skúsime.  

Mama súhlasila, nech to ideš skúsiť. Tvojim kamarátom sa pozdávalo, že po škole odídeš do Rakúska robiť chyžnú?

Odhovárala ma len moja babka, pretože bola stará škola a bála sa o mňa. V jednej chvíli mi dokonca povedala, že už ma nikam v živote nepustí. Kamaráti najskôr váhali a vypytovali sa, či fakt idem a čo v tom Rakúsku budem robiť.

Vždy som reagovala, že niekto chce ísť študovať a niekto si chce ísť zarobiť. Ja som chcela zarobiť. Aj môj priateľ ma odhováral, lebo sa bál, že tam nakoniec zostanem dlhé roky, ale zvládli sme to spolu päť rokov a teraz sme manželia.

5. júla 2022 o 14:30 Čas čítania 8:07 Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor) Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor)

Išli ste cez agentúru. V minulosti sa viackrát stalo, že agentúra svojho pracovníka podrazila či zneužila. Vedeli ste, na čo si treba dávať pozor?

Problémov bolo hneď viacero. Prvýkrát sme nakoniec šli cez tretiu agentúru, aj keď sme inak neskôr chodievali cez tie dve najznámejšie. Táto tretia agentúra iba začínala a nemala veľa recenzií, tak sme im museli dôverovať.

Museli sme im zaplatiť, ale rovno sme im povedali, že im nemôžeme dať vopred 350 eur. Dohodli sme sa, že im zaplatíme polovicu a zvyšok doplatíme, keď zarobíme. S tým súhlasili. Vycestovali sme do hotela, kde bolo spočiatku všetko v poriadku, lenže majiteľka bola Rumunka a postupne sme jej začali prekážať.

Čo sa na vás majiteľke nepozdávalo?

V práci sme mali mať oblečené košele z rovnošaty. Problém nastal v momente, keď sme mali práve košele a pani majiteľka na nás začala žiarliť, aj keď sme ich mali zapnuté až hore na najvyšší gombík.

Volali sme do agentúry, nech nás radšej presunú do iného hotela, lebo majiteľka na nás má každý deň hlúpe narážky. „Aha, už prišli, pozrite, ako vyzerajú,“ zvykla nám hovoriť. Mňa to nebavilo, veď sme mladé, čo si teraz mám neumyť zuby, aby som v tej košeli vyzerala zle?

Keď sme vošli do Burger Kingu, za stolom zrazu sedela veľká skupina Arabov spolu s chlapíkom, čo s nami cestoval vlakom. Nechcelo sa nám tomu veriť, už aj Katka dostala konečne strach.

Takto sa ti zrejme nepracovalo veľmi príjemne.Vydržali sme to dva týždne. Vtedy si nás šéfka zavolala s tým, že ona to viac neznesie, pretože vidí, ako balíme jej manžela.

24. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 8:37 Lívia vybudovala najväčší plus size módny profil na Slovensku: Nepropagujem obezitu. Nehovorím, že byť tučná je super (Rozhovor) Lívia vybudovala najväčší plus size módny profil na Slovensku: Nepropagujem obezitu. Nehovorím, že byť tučná je super (Rozhovor)

Zavolali sme agentúre, nech to vyriešia, ale oni nám povedali, že nič nevedia a žiadny problém nevidia. Hovoríme im, veď sme zaplatili, sme tu prvýkrát, ledva sa vieme dorozumieť po nemecky a nemáme ani peniaze na to, aby sme sadli na vlak a šli domov.

Majiteľke následne praskli nervy a vyhodila nás na ulicu. Bola búrka, mali sme dokopy možno 70 eur, tak sme sa ani nevedeli niekam dostať. Agentúra nám povedala, že pre nás zajtra pošle taxík, ale my sme na taxík nemali peniaze. Nakoniec sme sa na seba vyziapali, nadávky lietali hlava-nehlava a zavolali sme známeho, ktorý býval pár desiatok kilometrov od nás.

Zuzana vo svojom pracovnom odeve spoločne s hotelom, v ktorom pracovala viac ako 3,5 roka.
Zuzana vo svojom pracovnom odeve spoločne s hotelom, v ktorom pracovala viac ako 3,5 roka. Zdroj: archív respondentky/Zuzana Dia

Toto bol ten zážitok, po ktorom ťa už babka viac nechcela pustiť naspäť do Rakúska? Zrejme to muselo byť niečo oveľa horšie.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako ju v Salzburgu skupina Arabov takmer uniesla a predala na biele mäso.
  • Vďaka akej rade od šéfa sa jej tejto skupine podarilo ujsť a schovať v autobuse.
  • Ako jej úchylný autobusár v izbe ponúkal sexuálnu rozkoš za 100 eur.
  • Aké darčeky jej okrem tringeltov nechávali spokojní klienti v izbách.
  • Prečo je podľa nej život chyžnej v Rakúsku primárne o alkohole a párty.
  • Ako odmietla upratovať vyliatu toaletu po arabských hosťoch, ktorí ju upchali.
  • Koľko peňazí si chyžná v Rakúsku dokáže zarobiť za mesiac.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122647 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia