Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
2. októbra 2022, 16:25
Čas čítania 1:15

Korčok odmietol ponuku SaS, s politikou sa nateraz lúči

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ivan Korčok odmietol ponuku Richarda Sulíka, aby sa stal jedným z ťahúňov strany. SaS ponúkla diplomatovi jednotku na kandidátke.

Bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok nateraz odmietol ponuku Richarda Sulíka  angažovať sa ďalej v slovenskej politike. 

„Ponuku predsedu SaS si vážim, pretože išlo o návrh predpokladajúci moje významné zapojenie do vnútornej politiky v SR v rámci Sloboda a solidarita, ktorú považujem za dobre fungujúcu stranu so silným a vyprofilovaným programom,“ píše diplomat Korčok na Facebooku. 

Tvrdí, že ponuku dôsledne zvážil, ale rozhodol sa na ňu nereflektovať. Zároveň oznamuje, že ukončil súčasnú etapu svojho politického pôsobenia.


Korčok ponuku odmietol, pretože nechce zasahovať do diania v rámci domácej politiky ako aktér, ktorý nezískal mandát vo voľbách. „Som presvedčený, že súčasný vývoj na domácej scéne sa v najbližšom čase, či už do riadnych, alebo predčasných volieb, bude odohrávať najmä v parlamente, ktorého nie som súčasťou,“ dodal. 

Strane Sloboda a solidarita v statuse poďakoval za podporu vo funkcii ministra zahraničných vecí, do ktorej ho strana nominovala ako odborníka. Richard Sulík následne vyhlásil, že si túto odpoveď Ivana Korčoka vysvetľuje ako definitívne odmietnutie vstupu do politiky a nepredpokladá, že by sa toto rozhodnutie malo meniť v budúcnosti. 

Korčokovi verí viac ľudí ako Hegerovi

Bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus nedávno Aktualitám povedal, že Ivan Korčok dostal od predsedu Richarda Sulíka ponuku byť jednotkou kandidátky v parlamentných voľbách. Ešte na začiatku septembra 2022 o ponuke rozprával aj samotný predseda strany, ktorý zarámcoval svoj rozhovor s Korčokom tak, že mu ponúkol „prakticky všetko“.

26. februára 2024, 16:30 Čas čítania 18:31 Veľký rozhovor s Ivanom Korčokom: Hovoriť Ukrajincom, aby sa vzdali, je pokrytecké a zbabelé Veľký rozhovor s Ivanom Korčokom: Hovoriť Ukrajincom, aby sa vzdali, je pokrytecké a zbabelé

Ak by Korčok ponuku prijal a SaS by uspela vo voľbách, stal by sa premiérom, pretože predseda strany Richard Sulík túto ambíciu podľa svojich slov nemá. 

Ponuka SaS pre Korčoka zaujala aj prieskumnú agentúru Ipsos, ktorá pre Denník N merala dôveryhodnosť lídrov. Bývalý minister zahraničných vecí a kariérny diplomat je podľa výsledkov dôveryhodnejším politikom ako súčasný premiér Eduard Heger, ktorému verí 26,8 % opýtaných.  

Ivanovi Korčokovi namerali dôveryhodnosť 27 %, až takmer 15 % voličov sa zatiaľ v jeho prípade nevedelo rozhodnúť.

Kým Korčokovi neverí 45,5 % opýtaných, Hegerovi až 65,8 %. 

Domov
Zdieľať
Diskusia