Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Ema Stanovská
28. septembra 2022, 11:07
Čas čítania 0:52

Historický úspech pre slovenskú barovú scénu: Bratislavský Antique American Bar zaradili medzi najlepšie bary sveta

Kategória:
Gastro
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Ide o vôbec prvý slovenský bar, ktorý sa ocitol v tomto rebríčku.

Bratislavský koktailový bar Antique American Bar sa umiestnil v prestížnom rebríčku najlepších barov sveta The World’s 50 Best Bars. Celkovo obsadil 91. miesto zo 100 miest. Ide o vôbec prvý slovenský bar, ktorý sa ocitol v tomto rebríčku. Z východoeurópskych barov bodoval aj poľský Tag.

Ak chceš ohúriť, Antique American Bar je perfektné miesto na rande.
Ak chceš ohúriť, Antique American Bar je perfektné miesto na rande. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Antique American Bar, ktorý vlastní jeden z najlepších barmanov sveta Erik Lorincz, si vyslúžil pozornosť „barového Michelina“ už predtým. Minulý rok sa spolu s bratislavským Mirror barom a nitrianskym Záhirom ocitol v zozname 50 Best Discovery.

Nenápadný Antique American Bar sídli na Hlavnom námestí a je ladený do štýlu 50. rokov 20. storočia. Elegantní barmani v bielych sakách tu miešajú drinky podľa tradičných vintage receptúr, vo vitríne dokonca nájdeš storočné fľaše.

Bar pred pár týždňami navštívil aj Refresher. Barman Gabriel Farkaš nám vtedy povedal, že v podniku je vítaný každý. „Nerozlišujeme, či má zákazník šľapky, alebo sako. Stáva sa, že ľudia v drahom oblečení sa správajú ešte horšie ako tí, ktorí nemajú značkové veci. Záleží nám len na tom, aby sa hosť správal k nám a k baru s rešpektom.“ 

21. augusta 2022, 9:30 Čas čítania 9:17 Navštívili sme 5 najlepších koktail barov v Bratislave. Pili sme drink z terária a liezli do baru cez skriňu (Reportáž) Navštívili sme 5 najlepších koktail barov v Bratislave. Pili sme drink z terária a liezli do baru cez skriňu (Reportáž)

The World’s 50 Best Bars je spoločnosť, ktorá každoročne oceňuje to najlepšie zo svetového barového sveta. Bary hodnotí až 500 expertov z celého sveta. Spoločnosť sa pritom snaží zameriavať aj na menej známe destinácie. Víťaznú päťdesiatku vyhlási na slávnostnej ceremónii 4. októbra tohto roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia