Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
21. septembra 2022, 11:00
Čas čítania 0:46

Putin si vytvára podmienky na vydieranie Západu jadrovým útokom, reaguje Naď na mobilizáciu v Rusku

Kategória:
Zdravie
Uložiť Uložené

Minister obrany Jaroslav Naď reaguje na dnešný prejav ruského prezidenta.

Minister obrany Jaroslav Naď píše, čo podľa neho znamená dnešný prejav ruského prezidenta Vladimira Putina. „Čiastočná mobilizácia“ je podľa slovenského šéfa rezortu obrany v skutočnosti zavedením povinnej vojenskej služby pre všetkých Rusov v zálohách.

Podľa Naďa výsledky referend v okupovaných oblastiach Kremeľ použije ako zástierku na legalizáciu anexie a zmenu hraníc Ruskej federácie. Minister obrany tiež očakáva, že Putinov režim bude nové územie brániť „všetkou dostupnou silou“.

Zároveň si myslí, že ak budú Ukrajinci naďalej brániť svoje vlastné územie a snažiť sa ho dostať spod ruskej kontroly, Putin to bude považovať za útok na Rusko. To môže byť problém v prípade, ak na to Kyjev použije zbrane zo Západu. 

„Putin si takto vytvára podmienky na vydieranie Západu jadrovým útokom,“ dodáva minister obrany, podľa ktorého nejde o prevratný vývoj. „Podobný scenár už Putin avizoval v prejave 25. februára. Jeho vyhrážky už vtedy boli prípravou na ústupovú cestu, na ktorej po 6 mesiacoch vojny fakticky je.“

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu ráno v televíznom prejave k národu vyhlásil, že Moskva odpovie všetkými prostriedkami, ktoré má k dispozícii, ak bude územná celistvosť Ruska ohrozená. Dodal, že cieľom Západu je oslabiť, rozdeliť a nakoniec zničiť Rusko. 

Domov
Zdieľať
Diskusia