Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
21. septembra 2022, 8:26
Čas čítania 0:59

Putin ohlásil „čiastočnú mobilizáciu“. Rusi od včera vyhľadávajú, ako utiecť z krajiny a vyhnúť sa vojenskému výcviku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Čiastočná mobilizácia je vraj v záujme krajiny.

Ruský prezident vyhlásil čiastočnú vojenskú mobilizáciu v celej krajine. Od dnešného dňa budú musieť tí, ktorých povolajú, absolvovať vojenský výcvik. „Hovoríme o čiastočnej mobilizácii, čo znamená, že brannej povinnosti budú podliehať len občania, ktorí sú momentálne v zálohe, a predovšetkým tí, ktorí slúžili v ozbrojených silách a majú určitú vojenskú špecializáciu a relevantné skúsenosti,“ vysvetlil v neohlásenom prejave, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť včera. 

Ruský minister obrany Sergej Šojgu v stredu oznámil, že v Rusku bude mobilizovaných 300-tisíc záložníkov ruských ozbrojených síl.

Čiastočná mobilizácia je podľa neho plne adekvátna hrozbám, ktorým Rusko čelí.

„V záujme ochrany našej vlasti a integrity považujem za nevyhnutné podporiť čiastočnú mobilizáciu,“ povedal podľa portálu Meduza Putin. Západné krajiny sa podľa neho snažia „zablokovať“ akúkoľvek nezávislosť a rozvoj. „Cieľom Západu je stále oslabovať a ničiť, otvorene to hovoria,“ povedal Putin v prejave. Putin dodáva, že Západ urobil z ukrajinského ľudu „potravu pre delá“ už v roku 2014.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Vladimir Putin sa v prejave vyhrážal použitím moderných zbraní. „Neblafujem,“ zdôraznil. Ruský prezident Vladimir Putin v stredu ráno v televíznom prejave k národu vyhlásil, že Moskva odpovie všetkými prostriedkami, ktoré má k dispozícii, ak bude územná celistvosť Ruska ohrozená.

Šéf Kremľa pôvodne plánoval prejav ešte počas včerajšieho večera, po dvoch hodinách ho však zrušil a ruské spriaznené médiá vymazali informáciu o tom, že sa vôbec mal konať. 

Rusi už očakávali, že ohlási aj mobilizáciu obyvateľstva. Od momentu ohlásenia prejavu pred národom hromadne vyhľadávali informácie o tom, ako opustiť krajinu a ako sa vyhnúť členstvu v armáde. 

Domov
Zdieľať
Diskusia