Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. septembra 2022, 14:44
Čas čítania 0:35

Ministerka kultúry Natália Milanová získala ukrajinské štátne vyznamenanie Rad kňažnej Oľgy. Udelil jej ho prezident Zelenskyj

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ukrajinský minister kultúry Oleksandr Tkačenko vyzdvihol podporu charkovskému divadlu, uloženie sankcií voči ruským médiám či pomoc pri záchrane kultúrneho dedičstva Ukrajiny.

Ministerka kultúry Natália Milanová získala ukrajinské štátne vyznamenanie – Rad kňažnej Oľgy III. stupňa za podporu a pomoc Ukrajine a jej kultúre. O jeho udelení rozhodol prezident Volodymyr Zelenskyj.

Ocenenie jej udelil za „významné osobné zásluhy pri posilňovaní medzištátnej spolupráce, podpore štátnej zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny a významný prínos v šírení povedomia o ukrajinskom štáte vo svete“.


Milanová považuje ocenenie za veľmi výnimočné, vďaka však podľa nej patrí aj všetkým organizáciám, ktoré pomáhajú podporiť a odprezentovať kultúru Ukrajiny na Slovensku. „Najväčším ocenením pre mňa je to, že môžeme pomáhať,“ uviedla. Slovensko je podľa jej slov pripravené pomáhať aj naďalej, kým to bude potrebné.

22. decembra 2021, 16:07 Čas čítania 0:52 Ministerka kultúry Natália Milanová rázne reaguje na Pavla Haberu. Jeho vyjadrenie počas finále Superstar prirovnala k hoaxu Ministerka kultúry Natália Milanová rázne reaguje na Pavla Haberu. Jeho vyjadrenie počas finále Superstar prirovnala k hoaxu

„Ocenenie sa udeľuje ľuďom, ktorí prispeli k rozvoju kultúry Ukrajiny. Je to veľmi čestné vyznamenanie,“ vysvetlil ukrajinský minister kultúry Oleksandr Tkačenko, ktorý poďakoval ministerke aj celému Slovensku za pomoc.

Vyzdvihol podporu charkovskému divadlu, uloženie sankcií voči ruským médiám či pomoc pri záchrane kultúrneho dedičstva Ukrajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia