Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. septembra 2022 o 7:43
Čas čítania 1:07

Terasy pred Euroveou sú čierne stavby. Do konca roka 2023 ich musia zbúrať. Nahradia ich trvalé jednotné terasy

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rozhodnutie sa týka desiatich terás na populárnej bratislavskej promenáde.

„Dočasné“ terasy pri komplexe Eurovea musia do roka 2023 zbúrať. Stavebný úrad v Ružinove ich definuje ako čierne stavby. Vlastníci desiatich pobočiek už stihli podľa index.SME požiadať o búracie povolenie. Ich terasy musia zmiznúť do konca budúceho roka.

V roku 2015 sa komplex Eurovea snažil pôvodne dočasné terasy dodatočne zlegalizovať na stavebnom úrade. Proti návrhu sa však postavili obyvatelia nadzemných bytov, ktorým terasy znepríjemňujú výhľad aj zvukový a pachový komfort. Zastavenie prevádzkovania všetkých desiatich prevádzok nariadil stavebný úrad už v roku 2016.

V roku 2020 začal majiteľ Eurovey, ktorú vlastní spoločnosť Ballymore, proces legalizácie odznova a argumentoval absenciou problémov s parkovaním, zásobovaním i v súvislosti s územným plánom. 

Nahnevaní majitelia bytov nad terasami vtedy pri odvolaní na ružinovský stavebný úrad napísali: „Nepovolené stavby sú na nábreží Dunaja situované a prevádzkované minimálne osem rokov, samotné konanie o dodatočné povolenie stavby poukazuje na tristné vnímanie zákonných povinností samotnými prevádzkovateľmi stavieb.“

11. novembra 2023 o 9:00 Čas čítania 2:19 Tento developer postaví v Bratislave až 1 500 energeticky úsporných bytov do 10 rokov. Predstavil dokopy šesť projektov Tento developer postaví v Bratislave až 1 500 energeticky úsporných bytov do 10 rokov. Predstavil dokopy šesť projektov

Ružinovský stavebný úrad prevádzkovanie terás napokon povolil do konca roka 2021 a neskôr predĺžil do konca 2023. Do konca budúceho roka by mali zmiznúť terasy prevádzok Kolkovna, La Crema Primi 1 a 2, Clique, Sajado, La Brasserie La Marine, Le Bar, Al Faro a Wagamama. Stavebný úrad už proces odstraňovania terás odobril.

Hneď potom by sa však podľa hovorcu J&T Real Estate Daniela Suchého na mieste čiernych „dočasných“ terás mohli objaviť terasy trvalé. „Našou snahou je zatraktívniť obľúbený verejný priestor dunajskej promenády a dať jej jednotný a funkčný dizajn v pôvodnej časti aj v jej pokračovaní až po most Apollo.“ Stavebný úrad mestskej časti Ružinov už vydal v súvislosti s novou jednotnou podobou terás stavebné povolenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia