Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
5. septembra 2022, 12:47
Čas čítania 0:55

„Dobre, chalani, čaute!“ Kamionista, ktorý nafúkal takmer 3 promile, chcel pred políciou utiecť domov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Dychová skúška sa skončila výsledkom 1,3 mg/l alkoholu, čo predstavuje hodnotu 2,7 promile.

„Dobre, chalani, čaute,“ zneli slová kamionistu, ktorého pre podozrivo nebezpečnú jazdu zastavila v piatok polícia. Jeho správanie a jazdu „zo strany na stranu“ po diaľnici D1 ohlásili ostatní vodiči, píše na svojom Facebooku Polícia SR – Bratislavský kraj.

„Policajti sa bezodkladne po prijatí oznámenia vybrali za využitia svetelných výstražných znamení toto vozidlo zastaviť, čo sa im podarilo až v blízkosti logistického centra v blízkosti výjazdu Senec Východ v smere na Pezinok,“ píše polícia. 

Po zastavení sa snažili nadviazať s vodičom reč, no ten javil známky dezorientácie a nevedel dobre artikulovať. Napokon sa podrobil dychovej skúške, ktorá ukázala poriadne vysokú hodnotu, až 1,3 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. To predstavuje 2,7 promile. Vodič sa sám priznal, že počas jazdy vypil dve ploskačky rumu a jedno pivo. 

Akoby nestačilo, že sa dopustil trestného činu, pred spravodlivosťou chcel zbabelo utiecť. S policajtmi sa lúčil so slovami: „Dobre, chalani, čaute. Zabudnime na to, idem domov.“

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Polícia muža vyzvala, aby zostal na mieste, no ten na príkazy nereagoval. Prestal spolupracovať a ani sa nesprával pokojne. Preto voči nemu použili donucovacie prostriedky a boli mu aj založené putá.

„V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí! Preto opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred jazdou alebo počas nej za žiadnych okolností nepožili,“ dodáva na záver svojho príspevku polícia SR. 

Domov
Zdieľať
Diskusia