Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
4. septembra 2022, 13:27
Čas čítania 1:14

Pellegrini o Ficovej spolupráci s Uhríkom: Ide o chladnokrvný kalkul

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini kritizuje Roberta Fica za spoluprácu s extrémistickou Republikou.

Peter Pellegrini v diskusnej relácii v televízii TA3 kritizoval Roberta Fica za spoluprácu so stranou Republika. Myslí si, že „ide o chladnokrvný kalkul“. Reaguje tak na video, kde Fico a Uhrík oznamujú spoluprácu pri boji o predčasné voľby.

Predseda Smeru-SD podľa Petra Pellegriniho takto reaguje na náladu v spoločnosti a dodáva, že zo spolupráce so stranou extrémistu Milana Uhríka už niet cesty späť. Hlas-SD zatiaľ spoluprácu s Republikou oficiálne nevylúčil, jeho predseda však dnes povedal, že sledujú správanie členov hnutia a zatiaľ majú pocit, že sa od domovskej ĽSNS nevzdialili. 

Nateraz Hlas-SD vylučuje len spoluprácu s ĽSNS a OĽaNO. Peter Pellegrini si myslí, že pred voľbami by si strany nemali zatvárať dvere pred spoluprácou, pretože sa môžu dostať do situácie, keď nebude s kým vládnuť.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Pellegrini takisto naznačil, že Eduard Heger je momentálne v ťažkej situácii, keďže je predsedom vlády, ale nie predsedom najsilnejšej strany v parlamente. Podobne bol na tom on sám, keď nahradil Roberta Fica po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pellegrini si myslí, že Heger by mal aspoň buchnúť po stole a povyhrážať sa pádom celej vlády, keď už nemôže spraviť pre udržanie štvorkoalície nič efektívne. 

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

Hlas-SD žiada predčasné voľby a sľubuje, že ak sa na nich strany v parlamente dohodnú, počas nasledujúceho polroka, resp. do nových parlamentných volieb podporia koalícii každý zákon, ktorý pomôže pri zdražovaní a energetickej kríze. 

Predseda vlády Eduard Heger by mal podľa Pellegriniho požiadať o dôveru v parlamente, ak chce vládnuť v menšinovej vláde. Podľa lídra Hlasu-SD by sa tak ukázalo, ktorí poslanci ho podporujú. Rovnako by mal Heger povedať i to, s kým bude spolupracovať.
„Keď je premiér taký slušný a nemieni fungovať s fašistami a extrémistami, nech požiada o dôveru,“ vyhlásil.

Podľa lídra mimoparlamentného Hlasu-SD prezidentka Zuzana Čaputová pri prvom pokuse opozície o vyhlásenie referenda urobila chybu, keď sa obrátila na Ústavný súd SR. Ak to urobí i teraz, budú to akceptovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia