Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Grada.
4. septembra 2022, 9:00
Čas čítania 3:50
Sponzorovaný obsah

6 knižných tipov: Spríjemni si koniec leta pútavým čítaním

6 knižných tipov: Spríjemni si koniec leta pútavým čítaním
Zdroj: Unsplash/Luisa Brimble
ZAUJÍMAVOSTI KNIHY
Uložiť Uložené

Ktorý žáner máš najradšej?

Vieš, že držíš v rukách skutočne dobrú knihu, keď ju nedokážeš položiť na stôl. V duchu si hovoríš, ešte pár riadkov, maximálne jedna kapitola a ideš spať. Ani sa nenazdáš a zrazu je polnoc. Keď sa dostaneš na posledné stránky, premôže ťa akási ľútosť, pretože príbeh už skončil. 

Hľadáš príbeh, ktorý ti spríjemní vyhrievanie na pláži alebo s ním môžeš vliezť pod deku počas nadchádzajúcich mesiacov? Aby si nestrácal čas scrollovaním na webe, pripravili sme pre teba prehľad noviniek vydavateľstva Grada. Nájdeš to svoje, ak sa chceš zabaviť, zamilovať, utiecť do sveta fantasy alebo ponoriť do histórie.

objav knižný svet grada
kniha
Zdroj: Unsplash/S O C I A L . C U T

Čokoládový klub

Hlavnou hrdinkou tejto romantickej komédie je Lucy Lombardová, ktorá má špeciálny vzťah k čokoláde. Táto sladkosť podľa nej lieči všetko, či už ide o bolesť hlavy, alebo zlomené srdce. Vášeň k čokoláde majú spoločnú aj jej priateľky – mierumilovná Autumn, utrápená mama Nadia a vášnivá Chantal. Spoločne vytvorili Čokoládový klub, stretnú sa vždy, keď sa v živote niektorej z nich objaví kríza. Akoby sa dalo čakať, klub sa schádza celkom často. Tieto „záchranné“ akcie sú plné dobrodružstva a šialených nápadov. 

prečítaj si knižku
grada
Zdroj: Grada

Dom na Azúrovom pobreží

Toto fantasy v tebe zanechá hrejivý pocit, pretože sa v ňom nič zlé nestane. Linus Baker pracuje ako sociálny pracovník v oddelení starostlivosti o zázračnú mládež, ktorý monitoruje a hodnotí sirotince pre nezvyčajné deti. Žije s mačkou a vo svojom voľnom čase zbiera platne. V práci dostane zadanie, jeho úlohou bude ohodnotiť sirotinec, v ktorom žije šesť nebezpečných detí vrátane antikrista. Musí zistiť, či sú deti schopné zapríčiniť koniec sveta. Linusovi prácu skomplikuje poručník Arthur Parnassus, ktorý je odhodlaný urobiť čokoľvek, aby svojich zverencov ochránil. Sociálny pracovník postupne spoznáva obyvateľov sirotinca a zisťuje, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá. 

Kniha hovorí o spojení medzi ľuďmi, o vzťahoch a o tom, že nie je dôležité, ako človek vyzerá alebo do akej „kategórie“ spadá, ale to, ako sa správa k ľuďom. Dom na Azúrovom pobreží je oslavou rôznorodosti a prijímania inakosti.

ponor sa do sveta fantasy
grada
Zdroj: Grada

Staň sa tou pravou

Máš nešťastie v láske a zdá sa ti, že neustále priťahuješ tých „nesprávnych“? Motivačná knižka Staň sa tou pravou ťa prevedie cestou vnútorného poznania a vnímania vlastných emócií. Autorka knihy Sheleana Aiyana si prešla traumatickým detstvom. Pracovala na sebe, získala vedomosti o liečení psychických rán a stala sa spirituálnou koučkou. Už roky pomáha ženám po celom svete prekonávať negatívne zážitky a emócie. 

V tejto knihe ti autorka vysvetlí, ako stelesniť lásku, spojiť sa so svojím telom a dôverovať intuícii. Ďalej sa dozvieš, ako sa upokojiť v stresujúcich situáciách pomocou somatických cvičení a či je možné sa vyrovnať s vlastnou minulosťou. Vedomý vzťah nie je o hľadaní toho pravého, v skutočnosti je o tom, čo máš vo svojom vnútri ty. 

vydaj sa na cestu sebalásky
grada
Zdroj: Grada

Floriovci: Úpadok kráľov Sicílie

V záverečnom diele strhujúcej ságy o nekorunovaných kráľoch Sicílie zdedí iba dvadsaťročný Ignazio otcovo impérium. Premôže ho strach, pretože sa nechce stať otrokom svojho známeho mena a už vôbec nemieni obetovať život pre Casa Florio. Napriek tomu sa snaží, ale zisťuje, že krv Floriovcov v jeho žilách nestačí na to, aby sa stal výnimočným. Musí objaviť chýbajúci kúsok skladačky, ktorý preslávil jeho predkov. Dokáže udržať moc, slávu a bohatstvo Floriovcov? 

Podobne ako jeho otec, má Ignazio po boku silnú ženu, ktorá je známa svojou krásou a temperamentom. Franca si žila ako v rozprávke, kým jej život nezačali rúcať kruté rany osudu. Život skúšal aj Ignaziovu matku Giovannu. Tá pod tvrdou maskou skrýva nežnosť, vášeň a túžbu po láske. Tieto dve ženy sú v skutočnosti osou príbehu rodiny, o ktorej dlho hovoril svet. Franca a Giovanna ti pomôžu pochopiť, prečo je aj po rokoch osud Floriovcov vzrušujúci a plný drámy. 

Ak ťa tento príbeh bude fascinovať natoľko, že sa budeš chcieť doň ponoriť ešte viac, určite si pozri „The Lions of Sicily“ na Disney+. Tento osemdielny seriál je založený na talianskom bestselleri o živote rodu Floriovcov. 

spoznaj príbeh slávneho rodu
grada
Zdroj: Grada

Čajovňa v Tokiu

Séria Romantických útekov sa teší popularite a tento rok sa dočkala ďalšieho prírastku. Fotografka Fiona žiari šťastím, pretože vyhrala štrnásťdňový pobyt v Tokiu. Po príchode zistí, že jej mentorom má byť muž, ktorý jej pred desiatimi rokmi zlomil srdce – fotograf Gabe, za ktorým by sa otočila nejedna žena. Jeho životu nechýba ani úspech v práci. Gabe dáva Fione jasne najavo, že ho mentorstvo obťažuje a myšlienky patria nádhernej Jumi. Spoločné trávenie času spočiatku obaja vnímajú ako trest.

Fiona sa stretne s tromi miestnymi ženami, ktoré ju zasvätia do japonského čajového obradu. Zatiaľ čo fotografkinu pozornosť upútali krásy Tokia, Gabe zisťuje, že ho Fiona opäť začína priťahovať. Medzi nimi to znova začne iskriť.

zamiluj sa v tokiu
grada
Zdroj: Grada

Slzy z jantáru

Autorka latinsko-amerického bestselleru Bzukot včiel prichádza s novinkou, ktorá v tebe prebudí dávku emócií. Román je o osude dvoch rodín poznačených druhou svetovou vojnou, no napriek traume v nich zostala láska a odvaha. Vykresľuje, akí sme všetci zraniteľní a že každý z nás sa raz môže stať pútnikom bez domova s túžbou nájsť kúsok miesta pre život v mieri.

Ilse s rodinou zasiahne krutosť vojny, pre ktorú sú donútení počas tuhej zimy opustiť milovaný domov na farme. Po ceste jej robí spoločnosť mladý Poliak Janusz. Aby Ilse pomohol zabudnúť na hrôzu a bolesť, rozpráva jej rôzne príbehy, napríklad o obliehanom kráľovstve v Baltskom mori či o jantárových slzách kráľovnej so zlomeným srdcom. 

Druhou zasiahnutou rodinou je Arnou s mamou. Snažia sa utiecť pred ruskou armádou a skrývajú sa v ruinách domu v nádeji, že po skončení vojny sa im podarí nájsť zvyšok rodiny. Po nejakom čase ich okolnosti donútia vydať sa na cestu. Jediný majetok, čo im zostal, sú náušnice z jantáru, ktoré tvarom pripomínajú slzy. Tento šperk sa stal symbolom hľadania šťastia, spolupatričnosti a vôle žiť. 

zaži emotívny kolotoč
grada
Zdroj: Grada
Domov
Zdieľať
Diskusia