Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Ema Stanovská
29. augusta 2022, 14:19
Čas čítania 1:08

Oslavy SNP: Poslanci Smeru oslavujú s ruskými diplomatmi, prezidentka poukazuje na hrozbu autoritatívnych režimov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Hlavný rečník Robert Fico kritizoval sankcie proti Rusku a povedal, že zdražovanie je tu hlavne ich vinou.

V areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici sa dnes konajú celoštátne oslavy 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP). Zúčastňujú sa na nich prezidentka SR Zuzana Čaputová, predseda parlamentu Boris Kollár, premiér Eduard Heger, ako aj zástupcovia diplomatických zborov z viac ako 35 krajín sveta.

Prezidentka pri tejto príležitosti upozornila na hrozbu autoritatívnych režimov, ktoré majú podľa jej slov „ambíciu sa vracať, a to v nových, reinkarnovaných podobách“.

Imunitu spoločnosti voči radikálnym a extrémistickým ideológiám podľa nej znižuje zlyhávanie demokraticky volených zástupcov. „Oslabuje ju aj to, keď sa nám niektorí snažia vnútiť, že sú jedinými nositeľmi odkazu SNP, podávajúc si pri tom ruky s novodobými fašistami. Dávajú tak slovám iný obsah a rozdeľujú spoločnosť,“ doplnila.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas pietneho aktu kladenia vencov počas celoštátnych osláv 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici.
Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas pietneho aktu kladenia vencov počas celoštátnych osláv 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici. Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Boris Kollár vyhlásil, že Slovensko musí zostať verné svojim antifašistickým a povstaleckým tradíciám: „Je na nich postavený vývin slovenského národa od roku 1944.“

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Eduard Heger vyzdvihol osobnú odvahu účastníkov SNP, ktorí sa nepostavili len proti nemeckej armáde, ale aj proti domácim kolaborantom a režimu prezidenta Jozefa Tisa.

Oficiálna časť programu celonárodných osláv je určená len pre pozvaných hostí, priamych žijúcich účastníkov Povstania a členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Verejnosť sa nedostala ani pred areál Múzea SNP. 

Vstup do priestoru Pamätníka SNP je pre širokú verejnosť možný od 13.30. Organizátori očakávajú do 21.00 viac ako 5000 návštevníkov.

Fico oslavuje s ruským veľvyslancom

Opoziční poslanci zo strany Smer-SD dnes usporiadali oslavy SNP v susednom Zvolene, kde podľa informácií Denníka N pozvali aj ruského veľvyslanca na Slovensku Igora Bratčikova. Okrem neho prišiel aj zástupca bieloruskej ambasády. 

Hlavný rečník Robert Fico kritizoval sankcie proti Rusku a povedal, že zdražovanie je tu hlavne ich vinou. Tvrdí, že volali aj zástupcov ďalších veľvyslanectiev vrátane ukrajinského, ale neprišli.

Po Ficovi rečnili Bratčikov a zástupca bieloruského veľvyslanectva na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia