Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
20. augusta 2022, 20:28
Čas čítania 1:24

Plácido Domingo zapletený v sexuálnom škandále. Tenor údajne využíval služby argentínskej sekty vystupujúcej ako škola jogy

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Plácido Domingo zapletený v sexuálnom škandále. Tenor údajne využíval služby argentínskej sekty vystupujúcej ako škola jogy
Zdroj: Getty Images/Marcos Brindicci

Tenor čelil už v roku 2019 dvadsiatim obvineniam zo sexuálneho obťažovania.

Svetoznámy španielsky operný spevák Plácido Domingo si podľa El País objednal služby od argentínskej sekty. Na prepojenie upozornilo policajné vyšetrovanie. Osemdesiatjedenročný tenor v hlavnom meste Argentíny vystúpil naposledy v apríli 2022.

Na jednej z nahrávok telefonátov, ktorými disponujú argentínske orgány činné v trestnom konaní, počujeme tenora v rozhovore so ženou s prezývkou Mendy, ako si dohodujú podrobnosti svojho stretnutia.

Hlas „podobný Domingovi“ prezradí žene číslo izby a upresní: „Keď odídeme z večere, budeme cestovať oddelene. Musíme to tak spraviť, pretože moji agenti pôjdu so mnou hore a zostanú na tom istom poschodí.“

Mendy počujeme v inom rozhovore so šéfom gangu potvrdiť, že stretnutie s klientom prebehlo hladko a bez toho, že by si ho všimli klientovi agenti. Plácido Domingo zatiaľ nebol z ničoho obvinený. Vyšetrovatelia sa ešte musia prelúskať množstvom zvukových aj písomných záznamov. Šéfa a zakladateľa gangu 84-ročného Juana Percowicza zatkla polícia spolu s 23 ďalšími predstaviteľmi kultu.

25. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:24 Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike

Plácido Domingo bol v roku 2019 obvinený zo sexuálneho obťažovania počas kampane #MeToo. Z nevhodného správania vtedy španielskeho tenora obvinilo až 20 žien. V reakcii na obvinenia spevák zrušil mnoho vystúpení a rezignoval aj na svoju funkciu v Opere v Los Angeles. Spevák sa neskôr ženám hromadne ospravedlnil. Nikdy však nečelil trestnému stíhaniu a v roku 2021 sa vrátil na koncertné pódiá.

Sektu vystupujúcu ako Škola jogy z Buenos Aires sa argentínskym autoritám podarilo rozložiť po 30 rokoch fungovania. Členovia gangu boli obvinení z príslušnosti ku kultu, ktorý zneužíval stovky ľudí, ktorí v ňom hľadali duchovný rozvoj a šťastie, no skončili okradnutí a prostituovaní. 

Kult fungoval na pyramídovej schéme a na vykorisťovanie obetí používal pseudofilozofickú náuku. Na čele hierarchie bol Juan Percowicz, ktorý sa označoval ako Anjel alebo Majster. Ženy boli za sexuálne služby solventným klientom „odmeňované“ povýšením v hierarchii a mesačne museli kultu prispievať 250 až 1 000 dolármi. V momente zatknutia mal pri sebe Juan Percowicz vyše milióna dolárov a kilogram zlata.

Domov
Zdieľať
Diskusia