Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
15. augusta 2022, 18:54
Čas čítania 1:06

Kičurovi zlaté tehly z trezora zaistili, aj keď Fico tvrdí opak. Polícia vyvracia zavádzanie politika

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Robert Fico v televízii TA3 tvrdil, že Kajetán Kičura v skutočnosti nemal žiadny trezor, preto mu ani nemohli zaistiť zlaté tehly v ňom. Polícia tvrdí opak a má aj dôkazy.

Polícia Slovenskej republiky vyvracia slová Roberta Fica, ktoré predniesol v nedeľu v diskusnej relácii V politike na TA3. Predseda opozičnej strany Smer-SD v televízii tvrdil, že obvinený exšéf Štátnych hmotných rezerv nemal zlaté tehly. Chcel tak ilustrovať, že polícia pracuje s vyfabulovanými dôkazmi.

„...šírite o ňom bludy, že mal zlaté tehly v sejfe. Kičura ani sejf nemá a nemal žiadne tehly v žiadnom sejfe, všetko sú to výmysly. (...) Opakujem ešte raz – Kajetán Kičura nemal žiadny sejf a v jeho sejfe neboli zlaté tehly. Je to potvrdené,“ povedal Fico v TA3.

Polícia však tvrdí opak a pripomína, že zaistenie zlata potvrdil aj samotný advokát Kajetána Kičuru. „Dňa 16. júna 2020 Národná kriminálna agentúra pri prehliadke iných priestorov, konkrétne bezpečnostnej schránky obvineného JUDr. K. K. v banke, zaistila päť kilogramov zlatých tehličiek. Ich úschovou bola poverená banka. Zaistenie zlatých tehličiek obvineného v tom čase pre médiá potvrdil aj jeho právny zástupca,“ píšu policajti na Facebooku. 

Advokát Kičuru v tom čase hovoril, že tehly rodina nakúpila, aby zhodnotila svoj majetok. 

Kičura
Zdroj: TASR

Vlani prokurátor uznesením rozhodol o zaistení celého majetku obvineného. „V trestnej veci prípravné konanie naďalej pokračuje, v ostatnom období v rámci vykonávaných úkonov bol na podnet vyšetrovateľa v zahraničí realizovaný európsky vyšetrovací príkaz,“ dodáva polícia. 

5. októbra 2023, 20:00 Čas čítania 0:17 Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby

U bývalého šéfa Štátnych hmotných rezerv ešte v apríli 2020 zasahovala Národná kriminálna agentúra. Obvinenie sa týka podozrivých nevýhodných nákupov na SŠHR. V čase podpisu zmlúv na predražené covidové testy malo na účet Kičurovho otca prísť minimálne 200-tisíc eur. 

Podľa vyšetrovateľov úrad pod vedením Kičuru nakúpil pomôcky za vyššie ceny a úmyselne zvýhodnil niektoré firmy. Peniaze na účte jeho otca teda mohli byť úplatkom. O pochybnom nákupe za 22 miliónov eur písal ešte na začiatku pandémie aj Refresher. 

Domov
Zdieľať
Diskusia