Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
10. augusta 2022, 9:20
Čas čítania 0:46

Elon Musk predal akcie Tesly v hodnote 6,88 miliardy dolárov. Miliardár je stále uprostred právneho sporu s Twitterom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ešte v apríli tohto roku pritom Musk na Twitteri povedal, že neplánuje ďalší predaj svojho podielu Tesly.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk predal 7,92 milióna akcií spoločnosti Tesla v hodnote približne 6,88 miliardy dolárov. Vyplýva to z výkazov pre Americkú komisiu pre kontrolu cenných papierov, ktoré zverejnili v utorok večer, informuje CNBC. Túto transakciu uskutočnil po výročnom stretnutí akcionárov spoločnosti v období od 5. do 9. augusta.

Ešte v apríli tohto roku pritom Musk na Twitteri povedal, že neplánuje ďalší predaj svojho podielu Tesly. Stalo sa to po tom, ako predal akcie v hodnote 8,6 miliardy dolárov.

Miliardár je momentálne uprostred právneho sporu s Twitterom – podnikateľ začiatkom júla vyhlásil, že Twitter porušil podmienky zmluvy a odstúpil od zmluvy o prevzatí sociálnej siete za 44 miliárd dolárov. Portál BBC píše, že tieto peniaze sa mu zídu v prípade, ak súdny spor prehrá.

Twitter mu podľa podnikateľa neposkytol dostatok informácií, ktoré by mu umožnili urobiť nezávislé hodnotenie počtu falošných alebo spamových účtov. Musk tiež povedal, že ak nebude musieť akvizíciu Twitteru uskutočniť, odkúpi časť svojich akcií späť.

Domov
Zdieľať
Diskusia