Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská TASR
7. augusta 2022, 12:45
Čas čítania 0:41

Rusko od začiatku invázie na Ukrajinu prepustilo už šesť generálov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Najmenej desať ruských generálov prišlo na bojisku na Ukrajine o život, upozorňuje britský rezort obrany.

Rusko od začiatku vojenskej invázie na Ukrajinu prepustilo už šesť svojich vysokopostavených vojenských veliteľov, vyplýva z najnovšej pravidelnej správy britského ministerstva obrany. TASR správu prevzala z agentúry DPA, ktorá o tom informovala v nedeľu.


Ruskému vojenskému vedeniu sa podľa správy založenej na informáciách britských tajných služieb stali osudnými slabé výkony ozbrojených síl počas invázie.


Velenie ruskej invázie na Ukrajine dostal v apríli do rúk generál Alexander Dvornikov, v júni ho však Moskva podľa analytikov zrejme vymenila, píše DPA. Nahradiť ho mal generálplukovník Gennadij Židko.


Okrem zmien na najvyšších veliteľských miestach prišlo najmenej desať ruských generálov aj o život na bojisku na Ukrajine, upozorňuje britský rezort obrany. Tieto udalosti zrejme viedli k taktickým a operatívnym problémom Ruska v útočnej vojne.


Britské ministerstvo obrany denne zverejňuje niektoré informácie tamojších tajných služieb o vojne na Ukrajine na Twitteri. Rusko o taktických rozhodnutiach a personálnych záležitostiach dlhodobo mlčí.

Domov
Zdieľať
Diskusia