Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
7. augusta 2022, 11:52
Čas čítania 0:53

Na detskom ihrisku v New Yorku sa objavila socha Putina sediaceho na miniatúrnom tanku. Deti na ňu hádžu piesok a striekajú vodu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Sochu umiestnil na detské ihrisko francúzsky umelec James Colomina na protest proti vojne na Ukrajine.

Na detskom ihrisku v newyorskom Central Parku sa objavila červená socha zobrazujúca ruského prezidenta Vladimira Putina sediaceho v podrepe na miniatúrnom vojenskom tanku. Sochu si obľúbili najmä deti, ktoré ju obsypávajú pieskom a striekajú na ňu vodnými delami. Upozornil na to portál Insider.

Sochu umiestnil na detské ihrisko francúzsky umelec James Colomina na protest proti vojne na Ukrajine. „Cieľom tejto sochy je odsúdiť absurditu vojny a poukázať na odvahu detí, ktoré čelia násilným, katastrofickým situáciám,“ napísal Colomina na Instagrame.

Umelec, ktorý ma na Instagrame vyše 60-tisíc sledovateľov, je svojimi žiarivo červenými sochami známy. Často ich na verejné miesta umiestňuje bez ohlásenia. Rovnaká Putinova socha sa už nachádza aj v Barcelone či Paríži. Z fotografií sa zdá, že zo sochy majú najväčšiu radosť najmä deti v newyorskom Central Parku.

Nie je jasné, či sa už o sochách dozvedel aj samotný ruský líder. Portál Insider pripomína, že Putin vynakladá veľké úsilie na to, aby v očiach verejnosti pôsobil ako silný a autoritatívny muž – zvykne pózovať napríklad bez košele na koni či v majestátnych pózach v prírode.

Domov
Zdieľať
Diskusia