Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
28. júla 2022, 13:15
Čas čítania 0:42

Pilot F1 Sebastian Vettel oznámil koniec kariéry

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jazdec F1 Sebastian Vettel po skončení aktuálnej sezóny skončí profesionálnu kariéru.

Pilot F1 Sebastian Vettel končí profesionálnu kariéru. Oznámil to prostredníctvom svojho instagramového profilu v anglickom a rodnom nemeckom jazyku. Účet si založil práve kvôli tomuto oznámeniu.

Tvrdí, že sa o odchode rozhodoval veľmi dlho, ale nechce, aby bol pre neho dnešný deň lúčením. „Ide skôr o poďakovanie – všetkým a najmä fanúšikom, bez ktorých vášnivej podpory by F1 neexistovala,“ hovorí v emotívnom čiernobielom videu. 

Keďže je trojnásobným otcom, chce sa oveľa viac venovať svojej rodine. Zároveň dodáva, že plánuje dokončiť aktuálnu sezónu, po ktorej si chce nechať odstup, aby sa rozhodol, čomu sa bude ďalej venovať.

Vettel sa prvýkrát predstavil v F1 na Veľkej cene USA 2007, kde nahradil v tíme BMW Sauber Roberta Kubicu po jeho nehode v Kanade. Vettel pri debute prišiel na ôsmom mieste. Od Maďarska jazdil za Toro Rosso.


V roku 2009 prešiel do Red Bull, s ktorým získal v rokoch 2010 až 2013 štyri tituly majstra sveta. V rokoch 2015 až 2019 jazdil za Ferrari. Získal ďalšie víťazstvo, ale piaty titul sa mu získať nepodarilo. Od minuloročnej sezóny je pri Astone Martin.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

Domov
Zdieľať
Diskusia