Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
24. júla 2022, 9:50
Čas čítania 0:39

Lietadlo padlo do mora, kde prebiehala súťaž plavčíkov. O záchranu pilota bol čulý záujem

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pilot vyviazol s ľahšími zraneniami. Príčinu nehody zatiaľ nepoznáme

Do mora pri populárnej kalifornskej pláži Huntington Beach sa zrútilo malé reklamné lietadlo ťahajúce banner. V rovnakom čase tu prebiehala aj súťaž plavčíkov, ktorá sa podľa ABC News okamžite zmenila na skutočnú záchrannú misiu. 

Súťažiaci juniorského plavčíckeho šampionátu, ktorý usporadúva kalifornská asociácia surferských záchranárov, sa v momente havárie pripravovali na brehu na ďalšiu disciplínu, no keď počuli náraz na hladinu, inštinktívne vyrazili k miestu dopadu.

Ich iniciatívu zarazili dospelí profesionálni plavčíci, ktorí sa k jednomotorovému lietadlu dostali najskôr. Matka jednej zo súťažiacich situáciu zhodnotila slovami: „Vďaka Bohu, že tu bolo veľa plavčíkov.“

Podľa jedného plavčíka padlo lietadlo len 27 metrov od pobrežia a nikoho našťastie netrafilo. Jeho pilot haváriu prežil s ľahšími zraneniami a previezli ho do nemocnice, kde sa podrobil preventívnym vyšetreniam.

4. apríla 2023, 11:00 Čas čítania 3:32 3 desivé a bizarné letecké udalosti so šťastným koncom. Pilot, ktorý vypadol cez okno, či krádež v plaveckých okuliaroch 3 desivé a bizarné letecké udalosti so šťastným koncom. Pilot, ktorý vypadol cez okno, či krádež v plaveckých okuliaroch

Pilot lietadla, ktoré patrilo reklamnej agentúre Van Wagner Aerial Media, sa z kokpitu dostal sám. Keď ho záchranári našli, sedel na jeho streche. Americká letecká agentúra príčinu nehody zatiaľ nezverejnila.

Domov
Zdieľať
Diskusia