Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
18. júla 2022, 7:40
Čas čítania 1:16

Ak zaútočíte na Krym, čaká vás rýchly a tvrdý súdny deň, vyhrážajú sa Ukrajine a NATO Rusi

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Dmitrij Medvedev sa znovu vyhráža Západu, tentoraz pre polostrov Krym.

Odmietnutie uznať ukrajinský polostrov Krym za súčasť Ruskej federácie predstavuje „systematickú hrozbu“ pre Kremeľ. Tieto slová vyriekol bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev na stretnutí s vojnovými veteránmi Červenej armády z druhej svetovej vojny, keď prišla reč na aktuálny konflikt na Ukrajine, informuje Yahoo.

„Ak akýkoľvek iný štát, či už je to Ukrajina alebo štáty NATO, veria tomu, že Krym nie je ruský, potom to pre nás predstavuje systematickú hrozbu,“ vyhlásil Medvedev. Rusko pritom polostrov Krym ilegálne anektovalo v roku 2014.

„Toto je priama a otvorená hrozba, obzvlášť po tom, čo sa stalo s Krymom. Krym sa iba vrátil do Ruska,“ pokračoval Medvedev. Bývalý ruský prezident, ktorý sa od začiatku invázie na Ukrajinu opakovane vyhráža Západu a straší jadrovými zbraňami, momentálne slúži ako podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie.

„Ak sa stane niečo také (a Ukrajina zaútočí na Krym), všetkých naraz ich bude čakať súdny deň. Rýchly a tvrdý,“ vyhrážal sa Medvedev Ukrajine aj štátom NATO. 

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Medvedev svojimi vyhláseniami reagoval na slová člena ukrajinskej rozviedky Vadyma Skibitského, ktorý uviedol, že americké raketomety HIMARS by ukrajinská armáda mohla začať používať na útoky na Kryme. Doteraz pritom polostrov Krym zostával vojnou takmer nedotknutý.

Dodávky amerických raketometov HIMARS spôsobili zmenu dynamiky na fronte, pretože Ukrajincom sa v posledných týždňoch podarilo zneškodniť desiatky ruských muničných a logistických skladov slúžiacich na zásobovanie svojich ofenzív v Donbase či Chersonskej oblasti. Napriek tomu sa počas víkendu podľa expertov po operatívnej pauze opäť rozbehla ruská ofenzíva na východe Ukrajiny.

Vadym Skibitskyj v rozhovore skonštatoval, že všetko nasvedčuje „príprave na nasledujúcu fázu ofenzívy“. Na otázku, či tentoraz môžu Rusi znovu spustiť útok z územia Bieloruska, alebo či sa do vojny chce pridať samotné Bielorusko so svojou armádou, Skibitskyj uviedol, že „táto hrozba momentálne nie je taká vážna, ako pred začiatkom ruskej invázie“.

Domov
Zdieľať
Diskusia