Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2022, 12:30
Čas čítania 6:55
Martin Adam Pavlík

Popové hity osemdesiatych rokov, ponurý synthwave aj zúrivý metal. Toto je 20 najlepších skladieb zo seriálu Stranger Things

Popové hity osemdesiatych rokov, ponurý synthwave aj zúrivý metal. Toto je 20 najlepších skladieb zo seriálu Stranger Things
Zdroj: Netflix
HUDBA ELEKTRONICKÁ HUDBA HUDBA METAL NETFLIX NETFLIX SERIÁLY RETRO ROKENROL STRANGER THINGS
Uložiť Uložené

Hudba hrá v seriáli kľúčovú rolu a rafinovane dotvára nezameniteľnú magickú atmosféru.

Populárny netflixovský sci-fi seriál Stranger Things od bratov Dufferovcov nás už v roku 2016 upútal vďaka skvele napísaným postavám, výborným hercom či formálnemu spracovaniu od kamerových jázd až po precíznu paralelnú montáž. Nesmierne dôležitú úlohu v Stranger Things však hrá aj hudba, ktorá krásne dotvára nezameniteľnú atmosféru. 

Soundtrack k seriálu je plný dobových hitov a určite si sa doň zamiloval už po prvej epizóde. Rovnako ako my, preto sme pre teba pripravili zoznam tých vôbec najlepších skladieb, ktoré v seriáli či traileroch naň zazneli. Na konci článku nájdeš aj Spotify playlist.  

Refresher ti pravidelne prináša rôzne hudobné tipy, recenzie albumov, novinky, rebríčky či profily hudobníkov a kapiel. Ak ťa zaujímajú články venované hudbe, neváhaj nás podporiť a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu.

Millie Bobby Brown Stranger Things
Zdroj: Netflix

1. Journey – Separate Ways (Worlds Apart) (Bryce Miller/Alloy Tracks Remix)

Vo väčšine prípadov remixy pôvodné skladby sprznia, aj keď sa im možno snažia, práve naopak, vzdať poctu a svojsky ich ozvláštniť. V tomto prípade však ide o prekvapivo poctivú prácu a mimoriadne vydarenú úpravu nás baví počúvať aj opakovane.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Na emotívny originál od rockerov zo San Francisca to síce stále nemá, táto synthwaveová verzia však skvele vystihuje pochmúrnu náladu štvrtej série a zároveň dômyselne odkazuje na rozdielne cesty, ktorými sa postavy (miestami nedobrovoľne) vydávajú.  


2. The Who – Baba O’Riley (ConfidentialMX Remix)

Ďalší remix kultového hitu, na ktorý „sa nesiaha“, no našťastie opäť vydarený, prezlečený taktiež do elektronického osemdesiatkového šatu. Zaznel v traileri na temnú a poriadne emotívnu tretiu sériu. Pôvodnú skladbu nahrala štvorica Londýnčanov ešte v roku 1971, nájdeš ju na albume Who’s Next, kde dopĺňa ďalšie skvelé hity ako Behind Blue Eyes, Love Ain’t for Keeping či Won’t Get Fooled Again.

3. The Clash – Should I Stay or Should I Go

Skladba, ktorú tvorcovia použili v seriáli viackrát, pretože je už nenávratne spätá s postavou Willa (Noah Schnapp). Ide o jeho obľúbenú pieseň, predstavil mu ju brat Jonathan (Charlie Heaton). Will ju v prvej sérii zaspieval zo sveta Upside Down, pričom jeho snahu o komunikáciu cez vysielačku počuli El (Millie Bobby Brown) a Mike (Finn Wolfhard). Neskôr sa v druhej sérii pomocou tejto skladby snažila rodina s kamarátmi dostať Willa z moci Mind Flayera.

4. Cyndi Lauper – Time After Time

Azda žiaden súčasný seriál neprináša toľko nostalgie vďaka takému enormnému množstvu retro hitov. Time After Time je skladba, ktorú si zamiluje jednoducho každý. Počuť si ju mohol v závere poslednej časti druhej série s názvom The Gate počas školského bálu.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev 19. marca 2024, 11:00

V nezabudnuteľnej scéne Dustin (Gaten Matarazzo) vyzve do tanca Stacey (Sydney Bullock), ktorá ho však vysmeje, odmietne a odíde s kamarátkami preč. Našťastie Dustina nenechá v štichu dobrosrdečná Nancy (Natalia Dyer) a vezme ho na parket, čo všetkých v sále prekvapí.  

5. Cutting Crew – (I Just) Died in Your Arms Tonight 

Medzi Billym Hargroveom (Dacre Montgomery) a o niečo staršou Karen Wheelerovou (Cara Buono) bolo cítiť už v druhej sérii výrazné sexuálne napätie. To vyvrcholilo v nasledujúcej sérii, keď Billy navrhol, aby za ním Karen prišla večer do miestneho motela, pričom účel návštevy bol jasný. Práve hit od Cutting Crew počuť počas toho, ako sa vydatá Karen chystá na vzrušujúcu noc.

Skladba (I Just) Died in Your Arms Tonight doznieva práve vtedy, keď zbadá svoju najmladšiu dcéru Holly rozvalenú na manželovom lone, keď obaja spia v obývačke, a tak na poslednú chvíľu zmení názor a zostane verná.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116847 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia