Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. júna 2022, 11:37
Čas čítania 1:19
Ivan Koribanič

MS 2022 v Katare: Takto vyzerá konečné zloženie základných skupín

MS 2022 v Katare: Takto vyzerá konečné zloženie základných skupín
Zdroj: Gettyimages/Eurasia Sport Images-Contributor
ŠPORT FUTBAL MS 2022 V KATARE MS 2022 V KATARE SKUPINY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pôvodný žreb základných skupín prebehol 1. apríla v Katare. Vôbec prvýkrát v histórii došlo k situácii, keď počas losovania neboli známi všetci účastníci turnaja.

Po poslednom odohratom kvalifikačnom zápase o postup na MS 2022 v Katare je známe kompletné 32-členné zloženie šampionátu. Určite sleduj rovnomennú tému, aby ti neušlo nič podstatné.

Donedávna chýbali mená troch účastníkov. Prvý vzišiel zo zápasu Wales – Ukrajina. Práve Wales sa po výhre 1 : 0 tešil z postupu na záverečný turnaj. Druhým postupujúcim sa po napínavých penaltách stal výber z Austrálie. Tá zdolala Peru.

V zápase o posledné voľné miesto na seba narazila Kostarika s Novým Zélandom. Tento zápas vyhrala Kostarika tesným výsledkom 1 : 0. Gól pritom padol už v 3. minúte. Dôležitou postavou pri tomto víťazstve bol kostarický brankár Keylor Navas.

Pôvodné losovanie základných skupín prebehlo 1. apríla v Katare. Vôbec prvýkrát v histórii došlo k situácii, keď počas losovania neboli známi všetci účastníci turnaja.

ZLOŽENIE ZÁKLADNÝCH SKUPÍN NA MS 2022 V KATARE:

A-skupina: Holandsko, Ekvádor, Senegal, Katar
B-skupina: Anglicko, USA, Irán, Wales
C-skupina: Poľsko, Argentína, Mexiko, Saudská Arábia
D-skupina: Francúzsko, Dánsko, Tunisko, Austrália
E-skupina: Nemecko, Španielsko, Kostarika, Japonsko
F-skupina: Chorvátsko, Belgicko, Kanada, Maroko
G-skupina: Švajčiarsko, Srbsko, Brazília, Kamerun
H-skupina: Portugalsko, Uruguaj, Ghana, Južná Kórea

Zaujímavosťou je, že nadchádzajúce majstrovstvá sveta sú prvé v histórii, ktoré bude hostiť arabská krajina. Pre svoje tropické podnebie sa turnaj uskutoční v zimných mesiacoch. Prvý zápas je na programe 21. novembra a finále zase 18. decembra. Vtedy sa tam teploty pohybujú od 20 do 25 stupňov Celzia.

Anketa:
Je presunutie turnaja na zimné mesiace dobrým krokom?
Áno, zmena je život.
Nie, naruší to chod líg.
Áno, zmena je život.
42 %
371 Hlasov
Nie, naruší to chod líg.
58 %
517 Hlasov

Skupinové zápasy budú krajiny hrať o 11.00, 14.00, 17.00 a 20.00 h. Osemfinálové a štvrťfinálové zápasy zasa o 16.00 a 20.00 h. Semifinále odohrajú o 20.00 h a finálové stretnutie sa začne o 16.00 h. Všetky tieto časy sú uvedené v našom, teda stredoeurópskom časovom pásme. Vysielacie práva má v rámci Slovenska zabezpečené RTVS.

MS v Katare budú posledným turnajom, na ktorom sa zúčastní 32 krajín. V roku 2026 budú MS hostiť USA, Mexiko a Kanada. Prvýkrát si na záverečnom turnaji zahrá až 48 krajín. Hrať sa bude v 16 mestách, no najviac zápasov vrátane finále odohrajú hráči v USA.

Domov
Zdieľať
Diskusia