Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2022, 12:15
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Moderátor TA3 Dírer si dal na vysielanie tričko s dúhovou vlajkou. „Aký máte s nami problém?“ spýtal sa Gyimesiho

ZAUJÍMAVOSTI GYÖRGY GYIMESI LGBT+ OĽANO POLITIKA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Poslanec takúto priamosť zjavne nečakal.

Moderátor TA3 Richard Dírer v závere relácie V politike na TA3 položil poslancovi z OĽaNO  Györgyovi Giymesimu priamu otázku, ktorou narážal na jeho návrh zákona zakazujúci štátnym inštitúciám vešať dúhové vlajky. 

„Špeciálne kvôli vám som si dal svoje gay tričko. Aký máte s nami problém?“ spýtal sa ho. Giymesi bol priamosťou moderátora zjavne zaskočený. Bránil sa však tvrdením, že chce týmto spôsobom iba chrániť slovenskú štátnosť.

Anketa:
Páčilo sa ti, ako moderátor Richard Dírer konfrontoval na záver relácie poslanca Györgya Giymesiho?
Áno.
Nie.
Áno.
68 %
2704 Hlasov
Nie.
32 %
1246 Hlasov

Poslankyňa Jana Bitto Cigániková z SaS mu oponovala so slovami, že takto postavený návrh nie je ochranou štátnosti, ako sa v návrhu zákona uvádza, ale utláčaním menšiny. „Naša komunita bude rada, keď prídete s návrhom, ktorý nám uľahčí život,“ odkázal moderátor Dírer Giymesimu na záver relácie s tým, že nevolá ani po adopciách detí, ani po manželstvách homosexuálov.

Návrh zákona predložil do parlamentu Gyimesi spoločne s bývalým členom ĽSNS Tomášom Tarabom. Zákaz v návrhu sa týka iba štátnych inštitúcií, nie súkromných spoločností. O tomto bode návrhu zákona sa moderátor ironicky uisťoval aj v relácii, keď sa poslanca spýtal, či je v poriadku, ak prišiel do štúdia súkromnej televízie s dúhovou vlajkou.

Moderátor Richard Dírer si obliekol košeľu s dúhovou vlajkou.
Moderátor Richard Dírer si obliekol košeľu s dúhovou vlajkou. Zdroj: TA3
Domov
Zdieľať
Diskusia