Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
23. mája 2022, 6:55
Čas čítania 1:05

V ruskej televízii chválili Harabina a Čarnogurského za pozitívny vzťah ku Kremľu. Hovorili o finančnej podpore prorusov

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

„Prečo nepomáhame týmto politikom zmeniť režim, ktorý je k nám nepriateľský?“ pýtal sa v relácii Stepaňan.

Na najsledovanejšej ruskej televíznej stanici Prvý kanál odvysielali diskusnú reláciu s názvom Čas ukáže. V nej otvorene hovorili o možnosti financovania prorusky orientovaných politikov a médií na Slovensku, čo by mohlo viesť k potenciálnemu zvrhnutiu aktuálnej slovenskej vlády Eduarda Hegera.

Časť relácie, ktorá diskusiu zachytáva, koluje po slovenských profiloch na Tiktoku. Prvý viceprezident ruskej Akadémie geopolitických problémov Araik Stepaňan v nej ako hosť hovoril o tom, že v Rusku sa síce v súvislosti so zavedením ekonomických sankcií na plyn hovorí o Slovensku ako o nepriateľskej krajine, no mnohí Slováci majú k Rusku pozitívny vzťah.

„Obyvatelia Slovenska majú k Rusku veľmi pozitívny vzťah. Keď idete na Slovensko, je tam bývalý premiér Ján Čarnogurský. Je tam najvyšší sudca Harabin a tak ďalej. Títo ľudia sú veľmi prorusky orientovaní. Prečo nepomáhame týmto politikom zmeniť režim, ktorý je k nám nepriateľský?“ pýtal sa Stepaňan.

@malkin1777♬ A Dark Knight - Hans Zimmer & James Newton Howard

Hosť navrhoval finančne podporovať proruských politikov a médiá na Slovensku, ktorí by mohli Rusko finančne podporovať, aby hovorili „pravdu“, na čo mu však moderátor Ruslan Ostaško kontroval, že Rusko sa nepotrebuje s niekým „kamarátiť za peniaze“. V skutočnosti však sú dôkazy, že niektoré slovenské médiá a osoby boli podporované Ruskom.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

V marci totiž NAKA zadržala plukovníka zo slovenského ministerstva obrany, príslušníka Slovenskej informačnej služby a pracovníka webu Hlavné správy a obvinila minimálne dve z troch osôb; jedna sa už k vyzvedačstvu pre režim Vladimira Putina priznala. 

Denník N vtedy zverejnil zostrih nahrávok zachytávajúcich dvoch z obvinených mužov, ktorými sú prispievateľ portálu Hlavné správy Bohuš Garbár a zamestnanec ruského veľvyslanectva Sergej Solomasov. Video zachytávalo, ako ruský diplomat na Slovensku dáva úplatok za donášanie informácií pre Kremeľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia