Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti WOWOX.
15. júna 2022, 10:30
Čas čítania 4:04
Sponzorovaný obsah

Vyskúšaj nakupovanie, ktorému podľahol aj Expl0ited. Každý týždeň iný produkt a na doručenie nečakáš ani sekundu

Vyskúšaj nakupovanie, ktorému podľahol aj Expl0ited. Každý týždeň iný produkt a na doručenie nečakáš ani sekundu
Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO STARTUP
Uložiť Uložené

Slovenský Wowox je spojením smart technológií a zaujímavých produktov.

I keď má Dalibor Málek 60 rokov, po rokoch podnikania sa spolu s dcérou Petrou Kmeťovou rozhodol vytvoriť vlastný projekt – WOWOX. Službu prevažne pre mladých ľudí, ktorá mení spôsob nakupovania

Nie je to ani e-shop, ani klasický obchod. Funguje cez aplikáciu, kde máš počas jedného týždňa vždy nový jedinečný produkt, k nákupu získavaš hodnotný darček a nemusíš čakať kuriéra. Po tovar si prídeš sám, vyzdvihneš ho v balíkomate. Ako to celé funguje, aké produkty tu nájdeš a v čom je WOWOX výnimočný, nám prezradili jeho autori.  

viac informácií

Nevyužitým balíkomatom dali nový rozmer   

Keďže Dalibor Málek pracoval s balíkomatmi, uvedomil si, že bývajú na 20 – 30 percent prázdne, preto rozmýšľal, ako by sa dali využiť. Vtedy vznikol nápad vytvoriť WOWOX, vďaka ktorému chcú spolu s dcérou Slovákom prinášať výnimočné a zaujímavé produkty. „Došlo mi, že balíkomat nemusí len doručovať, ale rovno predávať. Že môžeme vytvoriť vlastnú sieť balíkomatov s vlastným tovarom,“ vysvetľuje tvorca nápadu Dalibor Málek.

wowox
Zdroj: WOWOX

Slovíčko wow nie je v názve náhodou – spája rôzne elementy, ktoré môžu mať akýsi wow efekt. „Prepojením na nové technológie, smart aplikáciu a zameraním sa na výnimočný tovar sme hneď rozoznali niekoľko wow momentov,“ hovorí Málek. Jeden z nich sa ukrýva v samotnom výbere produktov, ktoré vo WOWOX-e každý týždeň nájdeš. V minulosti to bola napríklad klávesnica od známeho youtubera PewDiePie, ktorá sa nedá nikde v Európe kúpiť.

Nájdeš tu výnimočné produkty a exkluzívne balíčky 

Nemusí však ísť len o nedostupné produkty – niektoré majú svoj wow efekt vďaka tomu, že sú samy osebe zaujímavé a na Slovensku o nich zväčša len málokto vie. Sú to produkty rôznych startupov, napríklad programovateľný prívesok s názvom imagiCharm.

„Snažíme sa dohodnúť s našimi partnermi na exkluzívnych balíčkoch ich produktov, ktoré nikde inde ako vo WOWOXmate nenájdete,“ vysvetľuje spoluzakladateľka Petra Kmeťová. Zároveň dodáva, že majú ambíciu stať sa marketingovou platformou pre zaujímavé české a slovenské projekty.

Ku každému produktu je vždy pribalený aj darček, nejde však o niečo, čo ti bude doma zapadať prachom. Vždy je prispôsobený produktu, takže je zväčša jeho doplnkom alebo s ním inak súvisí. Napríklad k stojanu na mobil PIVO na natáčanie videí bol ako darček tripod, ktorý sa dá postaviť na stôl, ale aj šikovne omotať napríklad okolo konára. 

Každý, kto bude s WOWOX-om od začiatku, získa výhody 

Aplikáciu WOWOX sa oplatí nainštalovať aj v prípade, že v predaji nie je produkt, ktorý by ťa práve zaujímal, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Petra Kmeťová prezradila, že používateľov aplikácie, ktorí sa do nej zaregistrujú teraz v ich začiatkoch, plánujú špeciálne odmeňovať.


„V rámci nášho konceptu chceme vytvárať komunitu. Náš cieľ je interaktívne komunikovať s našimi používateľmi, aby sa mohli spolupodieľať na tom, čo budú môcť cez WOWOX nakúpiť, aby si prípadne vedeli nejakými aktivitami zarobiť peniaze,“ vysvetľuje Dalibor Málek. 

WOWOX
Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka

Zbieraš kredity, s ktorými je produkt výhodnejší

Ďalším prvkom, pri ktorom si môžeš povedať wow, sú kredity, ktoré v aplikácii zbieraš za rôzne aktivity, ako napríklad vyplnenie profilu či recenziu. Desať kreditov predstavuje 1 euro a môžeš ich využiť pri nákupe produktov. „Ak je niekto šikovný, tak si môže zarobiť toľko kreditov, že bude mať nejaký produkt úplne zadarmo alebo za oveľa výhodnejšiu cenu. Keď si napríklad zarobí 1 000 kreditov, čo nie je také ťažké, môže sa to podariť za mesiac až dva, tak si môže kúpiť veci za 100 €,“ dodáva Málek. 

Výhodou je, že zbieranie kreditov nie je nijako limitované a môžeš ich nazbierať už pri registrovaní do aplikácie a vyplnení profilu. Tvorcovia WOWOX-u prezradili, že v budúcnosti plánujú kreditmi oceňovať aj rôzne aktivity svojich fanúšikov na sociálnych sieťach. Už teraz napríklad môže jeden z používateľov každý týždeň získať pri nákupe produktu kredity v hodnote 500 €. 

V aplikácii sú viditeľné aj produkty, ktoré budú k dispozícii nasledujúce týždne, takže zatiaľ, čo čakáš na ten svoj produkt, môžeš rôznymi aktivitami zbierať kredity a pri jeho kúpe ušetriť.


Za čo všetko môžeš získať kredity: 

  • Registrácia v aplikácii – 5 kreditov. 
  • Kompletné vyplnenie profilu – 10 kreditov. 
  • Pozvanie kamaráta, ktorý sa verifikuje – 30 kreditov. 
  • Ak kamoš, ktorého si pozval, niečo nakúpi – 50 kreditov. 
  • Recenzia na produkt – 10 kreditov. 

 

Ako funguje WOWOX

Služba funguje jednoducho na princípe balíkomatov, s ktorými už možno máš skúsenosť. Za doručenie ani poštovné pritom neplatíš. V aplikácii WOWOX nájdeš každý týždeň nový produkt, počas daného týždňa si ho môžeš zakúpiť a následne vyzdvihneš vo WOWOX boxe.

Ak si objednáš produkty cez bežné e-shopy a zvolíš si vyzdvihnutie v balíkomate, musíš čakať minimálne deň a viac, kým ho doň doručia. S WOWOX-om máš produkt k dispozícii ihneď – stačí si nákup vyklikať v aplikácii a na vyzdvihnutie si zvoliť najbližší WOWOXmat v okolí. 

Aktuálne si môžeš produkty vyzdvihnúť vo WOWOXmatoch viacerých nákupných centier v Bratislave – všetky vidíš v aplikácii. Priebežne sa bude inštalovať ďalších 40 a v prípade záujmu pribudnú aj v iných slovenských mestách.

Výhodou je, že si vyzdvihnutie v boxe môžeš kedykoľvek zmeniť vďaka tomu, že každý WOWOXmat je naplnený rovnakým produktom, ktorý sa počas toho týždňa predáva. Ak si si plánoval vyzdvihnutie v jednom nákupnom centre, ale ty sa práve nachádzaš v inom, stačí urobiť pár kliknutí v aplikácii a vybrať si ho z boxu tu. Vyzdvihnutie je jednoduché, iba načítaš QR kód v aplikácii a otvorí sa ti box. 

viac o wowoxe
WOWOX
Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka

Produkt, ktorý si budeš môcť zakúpiť cez WOWOX najbližšie: 

  • (11. 6. – 17. 6. 2022) imagiCharm – Nauč sa kódovať a ukáž svetu svoje vlastné naprogramované projekty. ImagiCharm je programovateľný prívesok, ktorý si môžeš pomocou aplikácie  „imagi“ naprogramovať tak, aby vyzeral každý deň inak, mal iný dizajn. ImagiCharm môžeš nosiť ako kľúčenku, prívesok na batohu či taške, má 64 farebných svetiel, ktoré sa vďaka tvojim programovacím schopnostiam môžu meniť na nekonečné návrhy a animácie. ImagiCharm podporuje dievčatá v tech svete, pretože aj ony chcú, vedia a môžu programovať skvelé nápady.

  • (18. 6. – 24. 6. 2022) Ulla water reminder – Ak zabudneš piť, inteligentné detekčné senzory ti pripomenú, aby si sa napil aspoň raz za hodinu. Ide leto, prídu horúčavy, optimálna hydratácia je dôležitá. Ulla, tvoj parťák, ti vždy pripomenie, že sa treba napiť, keď zabudneš. Zabliká skôr, než sa dostaví dehydratácia. Ulla je malý pekný dizajnový predmet, ktorý si upevníš na fľašu s vodou a ďalej sa o teba postará sám.

Domov
Zdieľať
Diskusia