Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2022, 8:04
Čas čítania 1:00
Ivan Koribanič

Polícia zavádza do prevádzky drony. Tie budú usvedčovať šoférov z priestupkov v ťažko dostupnom teréne

Polícia zavádza do prevádzky drony. Tie budú usvedčovať šoférov z priestupkov v ťažko dostupnom teréne
Zdroj: Facebook/PolíciaSR
ZAUJÍMAVOSTI POLÍCIA SR SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dron však nebude slúžiť na meranie rýchlosti. Jeho primárnou úlohou bude dohliadať na porušovanie predpisov – zlé odbočovanie či predbiehanie cez plnú čiaru.

Polícia na svojom Facebooku predstavila nový dron. Jeho úlohou bude zaznamenávať dopravné priestupky v teréne ťažko dostupnom pre policajtov. Ide napríklad o stúpanie, neprehľadné zákruty a klesania.

„Dopravná polícia sa posúva, a ako sa hovorí, ,ide s dobou‘,“ píše na Facebooku. To, čo podľa nej bežne funguje v zahraničí, po novom budú využívať už aj na Slovensku. „Vodiči si takúto policajnú hliadku vo vzduchu prakticky nemajú šancu všimnúť,“ spresňuje policajt na videu.

Dron však nebude slúžiť na meranie rýchlosti. Jeho primárnou úlohou bude dohliadať na porušovanie predpisov – zlé odbočovanie či predbiehanie cez plnú čiaru.


Zavedenie takýchto dronov v praxi môže mať pozitívny vplyv na zníženie nehodovosti na cestách. Počas roku 2020 došlo podľa stránky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky k 11 875 dopravným nehodám. 224 z nich sa skončilo smrťou a až 4 301 účastníkov dopravných nehôd zostalo s trvalými následkami.

Aj my preto apelujeme na to, aby si ako vodič za volantom venoval 100 % svojej pozornosti šoférovaniu. Stačí iba malá nepozornosť a môže dôjsť k nehode. Ak si svedkom porušovania dopravných predpisov, kontaktuj políciu na čísle 158. Ak si svedkom nehody, bezodkladne kontaktuj rýchlu zdravotnú službu na čísle 155, podaj prvú pomoc, a ak je to vážne, počkaj na mieste až do príchodu záchranných jednotiek.

 

Mohlo by ťa zaujímať:
KVÍZ: Majster N, Kakao či Raťafák Plachta. Otestuj si pamäť pri otázkach o legendárnych televíznych programoch
KVÍZ: Vyznáš sa v slovenských politických kauzách?
MS 2022: Českí komentátori nevedeli, že sú v živom vstupe. „Budeme odpovedať na to, čo nepočujeme,“ smial sa jeden z nich
Domov
Zdieľať
Diskusia