Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2022, 16:56
Čas čítania 0:30
Barbora Volfová

Švýcarská policie zabavila půl tuny kokainu mezi kávovými zrny, zásilka měla doputovat do továrny Nespresso

NEWS
Uložiť Uložené

Droga byla ukryta mezi sáčky s kávovými zrny.

Pracovníci továrny Nespresso ve švýcarském městě Romont zalarmovali úřady poté, co našli bílý prášek v pytlích v zásilce s kávovými zrny. Policie později odhalila další drogy v pěti přepravních kontejnerech. Prvotní vyšetřování naznačovalo, že zásilka pocházela z Brazílie, infromuje o tom BBC.

Nespresso v prohlášení uvedlo, že látka nepřišla do kontaktu s žádnou jejich kávou ani zařízením a že veškerá jejich produkce je bezpečná ke konzumaci. „Chceme ujistit spotřebitele, že všechny naše produkty jsou bezpečné pro konzumaci,“ uvedla kávová společnost.

kokainkokain
Zobraziť galériu
(2)

Cena zabaveného kokainu měla odhadovanou pouliční hodnotu téměř 50 milionů eur. Podle policie byl pravděpodobně určen pro evropský trh. 

„Je to poprvé, co jsme zabavili tako velký obnos. Myslím, že je to také jeden z největších záchytů ve Švýcarsku," řekl Marc Andrey, šéf ochranky města Fribourg ve Švýcarsku.

Domov
Zdieľať
Diskusia