Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti TV Markíza.
6. mája 2022, 15:30
Čas čítania 3:14
Sponzorovaný obsah

Survivor ide do finále. Priblížime ti, ako zvládli poslední dvaja súťažiaci život na ostrove a návrat do reality

Survivor ide do finále. Priblížime ti, ako zvládli poslední dvaja súťažiaci život na ostrove a návrat do reality
Zdroj: TV Markíza
FILMY A SERIÁLY SURVIVOR ČESKO & SLOVENSKO TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

V džungli prežili 68 dní.

Sledoval si reality šou Survivor? Tento formát patrí medzi najväčšie a najpopulárnejšie na svete, vysielal sa v niekoľkých krajinách, v januári sme sa dočkali jeho česko-slovenskej verzie. Na odľahlom ostrove v Dominikánskej republike sa stretlo 24 súťažiacich – trápilo ich teplo, nedostatok jedla, konflikty a zrada medzi hráčmi. Účastníci šou Survivor sú už niekoľko dní doma, my však meno víťaza ešte nepoznáme, finálny súboj si môžeš pozrieť v piatok 6. mája na Markíze alebo o deň skôr na VOYO.

Viac ako dva mesiace na opustenom ostrove siahlo na dno psychických a fyzických síl všetkých, no dvom sa podarilo dostať do finále. Veronika Přikrylová a Vladimír Čapek alias Veve a Vláďa vydržali na ostrove 68 dní a v poslednej časti zabojujú o titul víťaza, ktorého čaká rozprávková výhra vo výške 100 000 €. Budeš sledovať finálny súboj? 

Sleduj Survivor
Survivor
Zdroj: TV Markíza

Cesta do finále

Z veľkého množstva prihlásených sa do súťaže dostalo 8 Čechov, 4 Slováci a zvyšných 12 tvorili známe tváre. Boli rozdelení do dvoch kmeňov a bojovali o rôzne výhody či imunitu. Prvou výzvou bol samotný ostrov, veľa situácií sa mohlo skončiť naozaj zle. Hneď v úvodných epizódach sme videli, ako Adam nadšene vylovil z vody rybu, mala nasýtiť celý kmeň. Vtedy ešte netušil, že ide o jednu z najjedovatejších rýb na svete.

Ďalšou prekážkou boli náročné úlohy, ktoré zapríčinili veľké množstvo zranení a náhly odchod hráčov z ostrova. Sila neznamenala všetko, vypadli aj tí fyzicky najsilnejší hráči, veľkú úlohu zohralo taktizovanie a konflikty. Nebolo jednoduché odhadnúť, kto bude mať výhodu, finálová dvojka zložená zo „slabších“ hráčov preto mnohých prekvapila. 

Veve hrala na ostrove strategickú hru, ktorá však nemusela byť na prvý pohľad zjavná. Patrila medzi slabšie hráčky, no napriek tomu sa jej podarilo prebojovať až do finále. Na ostrove nemala veľa spojencov. Tí najbližší – Enrique a Aylin – vypadli už v prvých týždňoch hry.

Jej účasť vo finále môže byť pre mnohých prekvapením. Často ju totiž trápili zranenia, aj preto, lebo do každého súboja išla bezhlavo a utrpela v nich niekoľko pádov. V poslednom kole, zvládla náročné úlohy perfektne, automaticky ju to zaradilo do boja o rozprávkovú výhru. Veve bola plne odhodlaná dostať sa do finále, čo sa jej vďaka skvelému výkonu v poslednom boji podarilo. V rozhodujúcom momente porazila Johy a otvorila si tak dvere do posledných finálových súbojov s Vláďom.

Survivor
Zdroj: TV Markíza

Na začiatku si myslela, že najväčšou výzvou bude prežitie na ostrove, rýchlo sa s ňou popasovala, hoci dážď bol nekonečný, jediné, čo jej ostávalo, bolo prijať ho. „Vďaka myšlienkovému nastaveniu boli pre mňa ďalšie prekvapenia a výzvy jednoduchšie,“ dodáva Veve. Vrásky na tvári jej robili aj obavy z návratu do reality, zrazu musela opustiť ostrovný život a súznenie s prírodou, opäť si musela zvykať na ruch mesta. Prvý týždeň návratu prežívala veľmi kriticky, šokovali ju udalosti vo svete, ktoré ju úplne obišli.   

Časom vytvorila alianciu s Vláďom, bol to jeden z kľúčov k jej úspechu. Pochopila, že ak sa chce dostať čo najďalej, musí si ho držať pri tele. Aj Vláďa to však mal strategicky dobre premyslené. Niekoľkokrát sme mohli vidieť, ako s Veve taktizuje, ale zároveň potom za jej chrbtom tvrdil, že ju stále vníma ako slabšiu hráčku.

Vláďa bol najstarším účastníkom súťaže, nepísané pravidlo, že s vekom prichádzajú skúsenosti, sa u neho potvrdilo. Zo všetkých účastníkov vedel o hre najviac, vyhral niekoľko duelov a podarilo sa mu získať až 8 individuálnych imunít, ktoré vždy zamiešali karty. Musel sa spoliehať na vlastnú stratégiu. 


„Pôvodne som si myslel, že najväčšou výzvou bude hladovanie, ukázalo sa, že som to zvládal dobre.“ Jeho kmeň AZUA ho chcel vyhodiť už na začiatku. Nie preto, že by ho považovali za hrozbu, ale, naopak, za najslabší článok. „Najviac náročné asi bolo udržať sa v hre, pretože už na začiatku ma označili za slabého hráča, nepatril som do väčšinovej aliancie a mohli sa ma kedykoľvek zbaviť,“ komentuje účasť v šou. Časom sa však stal silným súperom pre každého, vedel si strategicky budovať vzťahy, čo ho posúvalo vpred.

Kto bude víťazom?
Survivor
Zdroj: TV Markíza

„Absencia informácií zo sveta bol zvláštny pocit, veľmi ľahko sa dá odvyknúť od toho objemu, ktorý denne vstrebávame.“ Návrat k životu po súťaži je stále náročný. „Necítim sa tak ako pred odletom, po viac ako mesiaci doma som stále unavený a horšie sa koncentrujem,“ dodáva.

Ako bude vyzerať finálny súboj?

Reality šou Survivor bola o prekonávaní vlastných hraníc, ale ako bude vyzerať finálne kolo? Finalisti si preveria svoju šikovnosť, trpezlivosť a vytrvalosť v piatich súbojoch. Za každý vyhratý súboj môžu získať 1 bod. Body však bude rozdávať aj porota zostavená z 8 bývalých hráčov. Od nich môžu Veve a Vláďa celkovo získať ďalších 8 bodov. Záleží však na tom, či svoju strategickú hru hrali na ostrove tak dobre, že ju docenia aj bývalí finalisti vo forme bodov. Kto si odnesie 100 000 €?

Survivor
Zdroj: TV Markíza

Finalisti absolvujú na ostrove posledné spoločné raňajky, celá časť bude ladená nostalgicky, pretože súčasťou finálnej epizódy budú aj spomienkové zábery. Budeš sledovať, kto vyhrá najdrsnejšiu šou?

sleduj finále
Domov
Zdieľať
Diskusia