Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Planeo Elektro.
26. apríla 2022, 14:00
Čas čítania 1:21
Sponzorovaný obsah

Vedel si, že odpadu sa šetrne zbavíš a nemusíš riešiť ani vynášanie smetí? Povieme ti, ako funguje kompostér FoodCycler

Vedel si, že odpadu sa šetrne zbavíš a nemusíš riešiť ani vynášanie smetí? Povieme ti, ako funguje kompostér FoodCycler
Zdroj: Planeo Elektro
ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCNOSŤ MÚDRA DOMÁCNOSŤ VECI V DOMÁCNOSTI
Uložiť Uložené

Vychytávku nájdeš v Planeo Elektro.

Vieš si predstaviť, že odpad a zvyšky jedál, ktoré máš v kuchyni, sa dokážu zmeniť na niečo užitočné, a to iba stlačením jedného gombíka?

V spoločnosti sa stále rieši, čo s odpadom – plastové fľaše zálohujeme, čo sa dá vytriedime a na niektorých miestach nájdeš zber kuchynského oleja alebo obyčajných tužkových batérií. Ekologická kríza je nebezpečná realita a musíme sa snažiť, aby sme jej dosah cítili čo najmenej. 

Najviac odpadu v tvojej domácnosti tvoria obaly z rôznych výrobkov. Nakupovanie v bezobalových predajniach je síce čiastočné riešenie, no nie je to dostupná alternatíva pre každého. Fliaš z balených vôd sa môžeš zbaviť tak, že si limonády začneš vyrábať doma cez dostupné prístroje, ako napríklad pomocou Sodastreamu.

Čo však s kuchynským odpadom? Dá sa šetrne zbaviť nedojedených zvyškov jedál, vaječných škrupín, hydinových kostí, šupiek z ovocia a zeleniny? Ak bývaš na dedine a máš na záhrade kompost, tak v podstate tento problém riešiť nemusíš, ale čo robiť v byte? Máme pre teba riešenie, ktoré ťa možno zaujme – domáci kompostér FoodCycler SAGE. Na Planeo Elektro teraz môžeš využiť zľavu zo šrotovného, ktorú si môžeš uplatniť na rôzne veci, čiže aj na nový domáci kompostér.

zisti viac
Planeo Elektro
Zdroj: Planeo Elektro

Domáci kompost namiesto smetného koša

FoodCycler je novinka od kanadských vývojárov, ktorá sa veľmi rýchlo ujala na svetovom trhu a už si ju môžeš kúpiť aj na Slovensku. Ako funguje? Ide o absolútne prelomový typ v kategórii domácich kompostérov – kuchynský odpad zbieraš do hermeticky uzavretého vedierka a po jeho naplnení vznikne z odpadu za 3 – 6 hodín kôpka sterilného substrátu.

Za pár hodín tak zrecykluje až 80 % organického kuchynského odpadu, ktorý by inak putoval do smetí, pričom neprodukuje žiadne plyny ani zápach. S kompostérom FoodCycler sa už nemusíš v domácnosti hádať o tom, kto vynesie smeti. 

kompostuj

Toto zariadenie spracuje odpad rastlinného aj živočíšneho pôvodu, takže ním vyriešiš:
• zvyšky mäsa, rýb, morských plodov a hydiny vrátane kostí,
• zvyšky ovocia a zeleniny,
• obilniny,
• syry a mliečne výrobky,
• fazule, semienka a iné strukoviny,
• hydinové a rybacie kosti,
• kávovú usadeninu aj čajové vrecká,
• vajcia a škrupiny z vajec,
• zvyšky krmiva pre domáce zvieratá.
Späť
Zdieľať
Diskusia