Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Telekom. 
21. apríla 2022, 10:30
Čas čítania 2:36
Sponzorovaný obsah

Telekom ti prináša Borisa Brejchu na Robloxe. Netradičnú párty si môžeš užiť aj z domu a zadarmo

KULTÚRA BORIS BREJCHA FESTIVALY METAVERZUM VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Okrem dobrej hudby si vyskúšaš život v digitálnej podobe.

Zažil si už niekedy virtuálnu realitu alebo metaverzum? Žijeme v dobe, ktorá prenáša naše reálne skúsenosti a umenie do virtuálneho sveta, hranice medzi hmotným a online priestorom sa neustále posúvajú. Pandémia na dlhú chvíľu koncerty a iné podujatia zrušila, ale umelecký svet sa prispôsobil a presunul do metaverza. Akcia v tejto podobe prichádza už aj na Slovensko. Nie je to síce presne ako v Matrixe, no na virtuálnu párty vstúpiš ako avatar, môžeš byť, kým chceš, môžeš vyskúšať bláznivé outfity či tanečné pohyby a nikto ťa nebude súdiť. Každému ide len o dobrú zábavu. Aby si sa zúčastnil, nemusíš nikam cestovať, koncert svetoznámeho dídžeja si užiješ aj z domu a zadarmo – všetko sa odohrá vo virtuálnom Beatlande.

Viac informácií
telekom, TEB
Zdroj: Telekom

Čo si máš pod tým predstaviť?

Telekom Electronic Beats (TEB) nie je len obyčajná párty s elektronickou hudbou, projekt oslavuje aj módu, dizajn a nové technológie už od roku 2000. Tento rok prvýkrát posunul zážitky na novú, svetovú úroveň – do metaverza (sieť virtuálnych 3D svetov, zameriava sa na sociálne prepojenie). TEB využil platformu Roblox. Je to jedna z najpopulárnejších globálnych herných platforiem, kde každý mesiac vznikajú nové multiplayerové možnosti, na ktorých sa podieľajú milióny developerov z celého sveta. 

Zisti viac o Robloxe
Platformu Roblox môžeš spustiť na rôznych zariadeniach (bežný PC, Macbook, iOS, Android, Amazon zariadenie, Xbox One) alebo ak chceš intenzívnejší zážitok, tak na zariadeniach pre virtuálnu realitu (Oculus Rift, HTC VIVE). Potom stačí stiahnuť apku a vytvorený svet Beatland zadať do vyhľadávača. Stiahnutie Robloxu a účasť v hrách sú zadarmo. 

Festival sa bude odohrávať v metaverze v klube Beatland, o hudbu sa postará svetoznámy DJ Boris Brejcha, ktorý bude ako avatar hrať od 22. 4. do 24. 4. Naživo vystúpi 22. 4. o 19.00 a o 20.00 h. Zvyšné dni si jeho „sety“ vypočuješ zo záznamu počas každej hodiny do 24. 4. „V dnešnej dobe párty zlučuje reálny a virtuálny svet, snažíme sa moderné technológie a inovácie preniesť aj do kultúry nočného života. Som veľmi nadšený, že sa môžem baviť s komunitou a hrať moje sety ako avatar v metaverze,“ hovorí Brejcha. Po Borisovej šou zostane Beatland otvorený, o hudbu sa postarajú HypeXta a DJ TechTom. Ich sety budú hrať 24 hodín denne 7 dní v týždni. 

Ako avatar skúsiš virtuálny život

Telekom Electronic Beats je aj o používateľskej skúsenosti v metaverze všeobecne, „prevtelíš“ sa do vybraného avatara a zistíš, aké to je, byť v digitálnej podobe. Vo svete Beatlandu si okrem užívania atmosféry na tanečnom parkete môžeš vyskúšať aj rôzne role-play aktivity, ako napríklad prácu v nočnom klube – tvoj avatar bude manažérom obchodu, promotérom alebo vyhadzovačom. Ak chceš zmeniť svoj look, dostupné budú rôzne outfity či digitálne vychytávky za beat coiny. Sú to virtuálne peniaze, ktoré dostaneš za splnené úlohy v Beatlande. Je to ako postava v hre – môžeš si „uletieť“, nakupovať bláznivé outfity a odviazať sa na párty. Tvorcovia mysleli na každý detail, a teda aj na názov oblečenia, ktoré sa v metaverze volá verch. Vďaka výťažku z predaných verch sa bude tento virtuálny svet zväčšovať a vylepšovať. Ak si budeš chcieť po tancovaní vydýchnuť, v metaverze nájdeš aj kino, kde budú premietať krátke animované filmy od Haeina Kima a Aleksandry Bokovej, ktoré poukazujú na dôležité spoločenské problémy. 


Virtuálny svet Beatland bol vytvorený spoločnosťou The Gang zo Švédska, ktorá patrí medzi vedúce kreatívne štúdiá na Robloxe. Na projekte spolupracovali so štúdiom Yukiko z Berlína a s animátorom Jackom Sachsom. Kreatívny tím pracoval s Nemeckým združením pre dobrovoľnú samoreguláciu poskytovateľov digitálnych mediálnych služieb, aby vytvorili bezpečný virtuálny svet pre všetkých. Hlavným cieľom metaverza je spojiť mladých ľudí z rôznych kútov sveta a umožniť im prežívať umenie v úplne novej podobe.

„Metaverzum je fenomén, ktorý je dnes ešte veľmi náročné definovať a opísať, ale môže byť revolúciou podobne ako internet v 90. rokoch. Vyskúšať si metaverzum je pre nás úplne prirodzeným krokom, keďže jeho masívne rozšírenie jednoducho nebude možné bez kvalitnej konektivity,“ hovorí Petra Novotná, riaditeľka značky a marketingovej komunikácie spoločnosti Slovak Telekom.

Domov
Zdieľať
Diskusia