Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Red Bull.
13. apríla 2022, 11:00
Čas čítania 1:35
Sponzorovaný obsah

Aj ty sa môžeš stať majstrom sveta v hode papierových lietadielok. Prihlás sa na Red Bull Paper Wings

ZAUJÍMAVOSTI RED BULL RED BULL PAPER WINGS
Uložiť Uložené

Súťažiť môžeš aj z pohodlia domova.

Miloval si v detstve skladanie papierových lietadiel? Niektorí sme si za to v škole vyslúžili pár poznámok či pokarhaní. Nemusíš byť veľký nadšenec športu a ani fyzicky zdatný, aby si sa mohol stať šampiónom v ich hádzaní. Najväčší svetový šampionát v hádzaní papierových lietadielok Red Bull Paper Wings sa vrátil. Jednoduchá a napriek tomu geniálna myšlienka súťaže spočíva v tom, že účastníci musia vyrobiť z listu papiera lietadielko, ktoré dokáže doletieť čo najďalej, vydržať čo najdlhšie alebo urobiť vo vzduchu čo najväčšiu šou. Na Red Bull Paper Wings zložíš papierové lietadlo z jedného klasického formátu A4 bez použitia lepidla. Premysleným šmahom ruky ho vyhodíš do vzduchu a dúfaš v ten najlepší výsledok.

V národnej súťaži budú vyhlásení traja víťazi v troch kategóriách – vzdialenosť, čas vo vzduchu, letecká akrobacia – a dostanú pozvánku na svetové finále Red Bull Paper Wings, ktoré prebehne 12. až 14. mája v Hangari-7 pri rakúskom Salzburgu.

viac informácií
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Red Bull Slovensko (@redbullsk)

Tri disciplíny pre troch víťazov

V čom sa odlišujú súťažné kategórie? Máš šancu ukázať svoje zručnosti a zabojovať v troch disciplínach: 

  • Vzdialenosť. Žiadna mechanika ani pohon, iba tvoja šikovnosť a papier vo formáte A4. Ako ďaleko dokážeš lietadielko dohodiť? Rekord v tejto disciplíne je 56,61 metra, trúfneš si ho prekonať?
  • Čas vo vzduchu. V tomto prípade ide aerodynamika bokom, ale fyzika nie. Musíš vyrobiť lietadielko, ktoré vyletí do vzduchu a udrží sa tam čo najdlhší čas. Najlepší zaznamenaný výkon bol 13,33 sekundy. Dáš to lepšie? 
  • Letecká akrobacia. Jediná kategória, ktorú môžeš vyhrať z pohodlia svojho gauča. Pointou je vymyslieť s papierovým lietadielkom (alebo lietadielkami) čo najkreatívnejšiu šou, nakrútiť z nej maximálne 30-sekundové video a zavesiť ho na Tiktok. Nezabudni však označiť @redbull a pridať hashtagy #slovakia a #redbullpaperwings, aby mohli tvoj príspevok akceptovať. Na rozdiel od predošlých kategórií finalistu leteckej akrobacie nespoznáme v lokálnej súťaži, ale vyberie ho odborná porota, ktorá bude dohliadať hlavne na priebeh letu lietadielka, kreativitu ukážky a samotného videa či zaujatie publika. Video môžeš postnúť do 17. apríla.
Prihlás sa
red bull, red bull paper wings
Zdroj: Red Bull Content Pool
Jediné kvalifikačné podujatie a zároveň aj národné finále súťaže sa uskutoční v Bratislave už 20. apríla v priestoroch Slovenskej technickej univerzity na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Mlynskej doline. Všetky bližšie informácie nájdeš na webe alebo na oficiálnom Instagrame a facebookovom evente

Odmenou pre troch najšikovnejších bude už len samotný nezabudnuteľný zájazd na svetové finále do Salzburgu, no okrem toho aj možnosť reprezentovať Slovensko a zabojovať o titul majstrov sveta. Príď sa ukázať, či na to máš.

Poď skladať
red bull, red bull content pool
Zdroj: Red Bull Content Pool
Domov
Zdieľať
Diskusia