Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Samsung.
4. marca 2022, 10:30
Čas čítania 5:13
Sponzorovaný obsah

Samsung predstavil sériu tabletov Galaxy Tab S8. Videohovory urobíš v 4K kvalite a oceníš aj dvojnásobnú rýchlosť prenosu dát

Samsung predstavil sériu tabletov Galaxy Tab S8. Videohovory urobíš v 4K kvalite a oceníš aj dvojnásobnú rýchlosť prenosu dát
Zdroj: Samsung
TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Povieme ti, ako môžeš tieto vychytávky využiť.

Na začiatku februára Samsung predstavil novú sériu tabletov Galaxy Tab S8. Tieto zariadenia majú veľa prívlastkov „naj“, ako napríklad najatraktívnejší a najuniverzálnejší. V článku ti ukážeme, ako ti táto novinka môže uľahčiť život, a sám potom môžeš zvážiť, či pre teba bude táto séria tiež naj.

Spoločnosť predstavila tri nové modely: Galaxy Tab S8 a S8+ a aj vôbec prvý tablet najvyššej série Tab S8 Ultra s najväčším displejom a najvyšším výkonom v histórii značky. Všetky majú sľubné parametre, špičkové funkcie, ktoré môžeš využiť pri štúdiu, práci, ale aj na zábavu. Navyše ich jednoducho prepojíš s ostatnými zariadeniami Samsung, čo ti ponúkne pracovnú flexibilitu.  

Nové tablety série S8 si môžeš objednať prostredníctvom oficiálneho e-shopu, značkovej predajne Samsung alebo u vybraných predajcov elektroniky. 

objednaj tablet
samsung
Zdroj: Samsung

Na efektívnejšiu prácu alebo štúdium

Počas posledných dvoch rokov sme museli absolvovať vyučovanie online alebo pracovné stretnutia cez videohovory. Situácie, keď technika nespolupracuje, môžu byť poriadne frustrujúce a práve z tohto dôvodu je každý model série Galaxy Tab S8 vybavený pokročilými funkciami a parametrami na videokonferencie. Sú to napríklad ultraširokouhlé fotoaparáty na prednej strane a trojica mikrofónov. Predné kamery majú 12 megapixelov a profesionálne rozlíšenie 4K. Je to síce super, ale po prebdenej noci kolegovia detailne uvidia tvoje tmavé kruhy pod očami. Kvalitný videohovor, samozrejme, vyžaduje dobrý zvuk, o ktorý sa starajú tri mikrofóny s technológiou tlmenia okolitého hluku.

Počas práce oceníš aj rýchlosť zariadenia vďaka výkonnému procesoru, skvelé možnosti multitaskingubezpečné zdieľanie súborov prostredníctvom zabezpečenej funkcie Quick Share. Veľký displej si môžeš rozdeliť na viac okien a nemusíš teda neustále prepínať medzi aplikáciami. To znamená, že v jednom okne si v pohode robíš prezentáciu a vo vedľajšom hľadáš informácie na webe. Je to super funkcia na multitasking, ale ak máš problém so sústredením sa, daj si pozor na zabíjanie času – namiesto práce ťa bude lákať sledovanie videí či filmov vo vedľajšom okne. 

Tablety série Galaxy Tab S8 navyše ako prvé modely svojej značky podporujú wi-fi 6E, ktoré ponúka až dvojnásobnú rýchlosť dátových prenosov (v porovnaní s bežným wi-fi 6). Vďaka optimalizovanému sieťovému prenosu sa navyše nemusíš obávať slabšieho pripojenia. Pokiaľ wi-fi nie je k dispozícii, môžeš si zvoliť model s 5G a využiť rýchle a spoľahlivé pripojenie. 

samsung, tablet
Zdroj: Samsung

Tvoje údaje zostanú v bezpečí

V dnešnej dobe sa často stretávame so zneužívaním citlivých údajov, preto by si nemal zabúdať na to, že aj takéto informácie treba chrániť. Môžu to byť nielen dôležité pracovné veci, ale aj hovory a informácie o rôznych účtoch či kreditných kartách. Všetky tri modely série Galaxy Tab S8 sú preto vybavené novými funkciami, vďaka ktorým budeš vedieť, či je v danej chvíli aktívna kamera a mikrofón. Môžeš aj ovplyvniť, ktorá aplikácia k nim má prístup, a predídeš tak nežiaducemu nahrávaniu. Do bezpečnostnej výbavy patrí aj platforma Knox Vault, ktorá šifruje osobné dáta a udržuje súbory a citlivé informácie v dokonalej izolácii od hlavného operačného systému. Všetky tri tablety sú vybavené čítačkami odtlačkov prstov, takže ich odomkneš dotykom. Galaxy Tab S8+ a Tab S8 Ultra majú čítačku odtlačkov v displeji, Galaxy Tab S8 ju má naboku.

Objav Galaxy Tab S8

Vymakaný displej a telo

Model Galaxy Tab S8 Ultra predstavil inovácie, ktoré značka doposiaľ nemala. Má obrí displej s uhlopriečkou 14,6 palca (37 cm) a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz, ale aj najtenší rámček v histórii značky (6,3 mm), čo znamená zatiaľ najlepší pomer displeja a tela. Samotné telo je tenšie a ľahšie ako v prípade predchádzajúcich tabletov, ale zároveň aj odolnejšie, pretože je zo špeciálneho hliníka Armor Aluminum. Oproti predošlým modelom je S8 odolnejšie proti poškriabaniu o 30 % a o 40 % proti ohybu. Môžeš si ho teda zobrať a používať kdekoľvek a bez zbytočného stresu, že sa ti poškodí. 

Na filmové maratóny, kreatívne chvíľky a dokonca aj cvičenie

Za uľahčenie pracovného života sme všetkými desiatimi. Mysli však na to, že kvalitný čas na oddych je rovnako dôležitý ako efektívna práca. Pri týchto tabletoch sa nemusíš báť, že sa ti rýchlo vybije baterka, pretože vydrží celý deň. Po dlhom dni v práci si môžeš užiť niekoľko hodín prehrávania. Pri pozeraní oceníš reproduktory na prehrávanie špičkového zvuku bohatého na detaily s technológiou Dolby Atmos. Ak sa ti výkonnú baterku predsa len podarí vybiť, k 100 % sa dostaneš za 80 minút, pri Galaxii Tab S8 Ultra za 90 minút. Nabitý tablet ti poslúži aj ako powerbank – svoj smartfón Samsung pripojíš iba USB-C káblom a máš vybavené. 

V základnom balení dostaneš vylepšené dotykové pero S Pen, ktoré je upravené tak, aby tvoje písanie nespomaľovalo, funguje ako klasické pero a papier. Samsung sa spojil s Clip Studio Paint, to znamená, že možno vôbec po prvýkrát môžeš urobiť zo smartfónu digitálnu farebnú paletu, z pera S Pen štetec a z tabletu maliarske plátno. Vylepšené nástroje ti dovolia „vytiahnuť“ farby z obľúbených fotiek. 

samsung
Zdroj: Samsung

Kvalitnú kameru so 4K rozlíšením sme ti už spomenuli, no onedlho bude k dispozícii aj špičkový grafický program LumaFusion's, vďaka ktorému svoje videá upravíš ako profík priamo v tablete použitím dotykového pera. 

Na Galaxy Tab S8 môžeš sledovať aj to, aký aktívny je tvoj životný štýl. Neustále zatváranie fitiek tých motivovanejších donútilo venovať sa cvičeniu doma. Vďaka novinke Samsung Health si môžeš trackovať, koľko máš odmakané či odbehané. Cvičiť podľa fitnes videí na veľkej obrazovke tiež nie je na zahodenie. 

Jednoduchá komunikácia s ostatnými zariadeniami

Všetky zariadenia Galaxy spolu ľahko komunikujú, čiže spárovanie s tvojím smartfónom alebo počítačom nebude žiadny problém. Ak ti napríklad napadne niečo dôležité počas toho, ako pracuješ na tablete, s dotykových perom si to poznačíš do vylepšenej apky Notes a poznámka sa automaticky prenesie aj do tvojho telefónu. Možno sa ti to zdá ako maličkosť, ale zabudol si už niekedy nákupný zoznam doma? Okrem toho, oproti minulým modelom môžeš zdieľať fotky, videá a súbory s dvojnásobnou rýchlosťou prenosu. Funkcia Auto Switch zase umožňuje automatické prepínanie slúchadiel Galaxy Buds medzi tabletom série Tab S8 a smartfónom Galaxy S22.

Tí, ktorí majú aj počítač Galaxy PC, si môžu z nového tabletu urobiť druhý monitor. Vylepšení sa dočkal aj systém Samsung DeX24, teda špeciálny režim, vďaka ktorému sa tablet prepne do „desktopovej“ podoby a pripomína bežný počítač. Teraz podporuje priehľadné okná a zrkadlové zobrazenie obsahu tabletu na inom zariadení.

samsung
Zdroj: Samsung

Udržateľné vyhotovenie a dostupné doplnky

Tablet Galaxy Tab S8 Ultra je k dispozícii v grafitovom vyhotovení, pri Galaxy Tab S8 a S8+ máš ešte na výber aj striebornú farbu. K modelu S8 Ultra máš možnosť dokúpiť si aj ochranný kryt z antibakteriálnej umelej kože, ktorý možnosti tabletu výrazne rozširuje – má podsvietenú klávesnicu a touchpad zakrytý sklom. Alebo ti možno viac padne do oka puzdro Note View, ktoré umožňuje aj v zatvorenom stave písanie ručných poznámok dotykovým perom S Pen. 

Viac o Galaxy Tab S8

Okrem toho sa Samsung rozhodol aktívne prispieť k obmedzeniu množstva plastového odpadu v oceánoch a sčasti pri výrobe Galaxy Tab S8 použil materiály, ktoré pôvodne pochádzajú z vyradených rybárskych sietí. Je jednou z prvých firiem, ktoré túto prax zaviedli. Navyše sa Galaxy Tab S8 predáva vo vôbec najtenšom balení v doterajšej histórii a papier pochádza z udržateľných zdrojov. Firma tak prispieva k nižším emisiám a podieľa sa na obmedzovaní odpadov.


Tablety Galaxy Tab S8, S8+ a S8 Ultra sú dostupné na Slovensku od 25. februára 2022. Verzie v striebornej farbe a verzie s úložným priestorom 256 GB a pamäťou 12 GB budú dostupné koncom marca.
Galaxy Tab S8 (8 + 128 GB) bude k dispozícii v grafitovej a striebornej farbe. Odporúčaná maloobchodná cena je 749 € za verziu s wi-fi a 899 € za variant s 5G.
Galaxy Tab S8+ (8 + 128 GB) bude k dispozícii v grafitovej a striebornej farbe. Odporúčaná maloobchodná cena je 949 € za verziu s wi-fi a 1 099 € za 5G verziu. 
Galaxy Tab S8 Ultra bude k dispozícii v grafitovej farbe. V konfigurácii 8 + 128 GB bude dostupný vo wi-fi verzii za 1 149 € a 5G variant za 1 299 €. V konfigurácii 12 + 256 GB bude vo verzii s wi-fi dostupný za 1 249 € a za 1 399 € vo verzii s 5G.
samsung
Zdroj: Samsung
Domov
Zdieľať
Diskusia