Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2022, 10:51
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Americký pastor zorganizoval pálenie kníh Harry Potter a Twilight. Vraj obsahujú démonické vplyvy a ničia domovy

Americký pastor zorganizoval pálenie kníh Harry Potter a Twilight. Vraj obsahujú démonické vplyvy a ničia domovy
Zdroj: Warner Bros.
NEWS HARRY POTTER KNIHY
Uložiť Uložené

Kontroverzný americký pastor nechal spáliť knihy o Harrym Potterovi, aby vraj zamedzil démonickým vplyvom vstúpiť do domovov svojich fanúšikov.

Americký pastor zorganizoval hromadné pálenie kníh, ktoré podľa neho obsahujú „démonické vplyvy“. Minulú stredu pozval desiatky ľudí k ohňu, do ktorého hádzali knižné tituly ako Harry Potter či Twilight s cieľom zbaviť sa „démonických príbehov“ o čarodejníctve a prekliatiach, uvádza The Guardian.

Pastor Greg Locke patrí medzi kontroverzné osobnosti, ktoré sa v posledných rokoch spopularizovali najmä šírením konšpiračných teórií, hoaxov a organizovaním poburujúcich udalostí ako táto. „Sme si vedomí, do čoho vstupujeme. Nedovoľte, aby vám domov prenikali démonické vplyvy,“ burcoval Locke svojich fanúšikov, ktorí do ohňa hádzali knihy o mladom čarodejníkovi.

Udalosť sa uskutočnila na predmestí mesta Nashville, kde sa obeťou „hnevu“ pastora nestali len knihy o Harrym Potterovi a Twilight, ale prakticky každá populárna literatúra, v ktorej hrajú čary a mágia hlavnú úlohu.

harry potter
Zdroj: Facebook/Greg Locke

„Nejdem sa viac baviť s čarodejnicami, nejdem pchať prsty do čarodejníctva. Nejdem sa baviť ani s démonmi. Na všetkých ukážem prstom v mene Ježiša Krista,“ hromžil pastor Locke pred začiatkom pálenia kníh.

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy 19. marca 2024, 15:00

Všetkým verejne odkázal, aby si dávali pozor, pretože on sám v blízkom čase neplánuje spáchať samovraždu. Jeden odporca pálenia čarodejníckych kníh však do ohňa hodil Bibliu.

Organizácia American Library Association v reakcii skonštatovala, že v posledných mesiacoch zaregistrovala obrovský nárast žiadostí, ktoré chcú zakázať v knižniciach najrôznejšie knižné tituly. Len na jeseň minulého roka organizácia dostala podnety na 330 kníh, ktoré podľa ľudí, ako sú fanúšikovia pastora, nepatria do rúk verejnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia