Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Slovenský zväz hádzanej
13. januára 2022, 17:30
Čas čítania 2:38
Sponzorovaný obsah

Na Slovensko prichádza prestížny šampionát v hádzanej. Sleduj zápasy od 13. januára a podpor slovenskú reprezentáciu

Na Slovensko prichádza prestížny šampionát v hádzanej. Sleduj zápasy od 13. januára a podpor slovenskú reprezentáciu
Zdroj: Slovenský zväz hádzanej
ŠPORT SLOVENSKO ŠPORT
Uložiť Uložené

Myslíš si, že slovenskí hádzanári majú šancu vyhrať?

Slovensko oslavuje hádzanú jedinečným šampionátom. Tento šport je čoraz populárnejší a vďaka množstvu talentovaných hráčov máme veľký potenciál zviditeľniť sa vo svete. Prvýkrát sme dostali možnosť organizovať seniorský hádzanársky šampionát medzinárodných rozmerov. Slovensko spolu s Maďarskom organizuje Majstrovstvá Európy v hádzanej mužov 2022 (EHF EURO 2022). Pre pandémiu čelí šport komplikovaným situáciám, no organizátorom sa napriek tomu podarilo uskutočniť turnaj aj s účasťou divákov. 

Tímy sa prvýkrát stretnú už 13. januára a turnaj potrvá až do 30. januára. Hrať sa bude v piatich mestách, u nás sú to Bratislava a Košice, v Maďarsku je to Budapešť, Debrecín a Segedín. Proti sebe sa postaví 24 najlepších európskych klubov. Kontinentálne majstrovstvá sú top športovou udalosťou, organizátorov podporili spoločnosti Slovnaft a skupina MOL. 

Kluby sú usporiadané do šiestich základných skupín, ktoré sú označené od A po F. Rozdelenie je výsledkom losovania. V jednej základnej skupine súťažia štyri krajiny. V základných skupinách bude hrať každý s každým, podrobný rozpis nájdeš v programe. Dva najlepšie tímy zo základnej skupiny sa presunú do hlavnej súťaže. Tá bude rozdelená na dve časti a v každej bude šesť tímov. Ak nejaké tímy už hrali proti sebe v základnej časti, výsledok si odnesú aj do hlavnej časti. Kluby, ktoré sa prebojujú až do semifinále, budú vo finálovom zápase bojovať o titul majstra Európy.

Turnaj oficiálne otvorí zápas B-skupiny v Budapešti, kde sa postavia proti sebe Maďarsko s Holandskom, a to vo štvrtok 13. januára o 18.00 h. Slovensko je zaradené v skupine F spolu s Nórskom, Ruskom a Litvou. Slováci svoj prvý zápas odohrajú proti Nórsku v Košiciach už vo štvrtok o 20.30 h. Prečo nehrá slovenská reprezentácia zápasy základnej skupiny v našom hlavnom meste? O tom, kto a kde bude hrať, rozhodol žreb. Košice však majú veľmi dobrú infraštruktúru (hala, hotely a iné potrebné) a silnú fanúšikovskú základňu. 

Sleduj program
šport, zápas
Zdroj: Slovenský zväz hádzanej

Podporiť hráčov môžeš aj osobne. Ale pozor, pre pandémiu môže prísť iba 25 % z celkovej kapacity miest. Hala je otvorená pre divákov v režime OP, čo znamená, že musíš mať dve dávky vakcíny alebo prekonaný koronavírus v období posledných 180 dní. Lístkov je málo, preto sa ponáhľaj, nech si ten svoj stihneš kúpiť. Ak náhodou kúpu lístka zmeškáš, nespĺňaš potrebné požiadavky alebo nemáš chuť cestovať, je pre teba pripravený online prenos. Zápasy si môžeš plnohodnotne užiť aj doma. V telke prenos nájdeš na stanici Sport TV alebo RTVS Šport. Online prenos môžeš sledovať na livestreame na webe RTVS

Chcem lístok

Dostali sme jedinečnú príležitosť organizovať dôležitý seniorský šampionát. Pre našu malú krajinu je to šanca ukázať, že sme schopní pripraviť súťaž na európskej úrovni. Slovensko sa o hosťovanie majstrovstiev uchádzalo spolu s Maďarskom. Európska hádzanárska federácia (EHF) túto žiadosť schválila v roku 2018 na kongrese v Glasgowe. Štvorročné úsilie a dlhú prípravu čoskoro ukončia zápasy v košickej Steel Arene a na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

O tom, či Slováci na šampionáte uspejú, rozhodne aktuálny zdravotný stav hráčov. Situáciu v tíme komentuje tréner reprezentácie Peter Kukučka: 9Lukáš Urban pauzoval pre zranenie na chodidle. Uvidíme deň po dni, ale chcel by som, aby v závere sústredenia zaberal naplno. Potrebujeme najvyššie nasadenie hráčov. Marián Žernovič cvičil s fyzioterapeutom, pretože má ľahko poranenú nohu. Martin Slaninka nedávno prekonal koronavírus, chvalabohu, mal ľahký priebeh. Ostatní hráči sa na zdravotné problémy nesťažovali.“  

šport
Zdroj: Slovenský zväz hádzanej
Spoločnosť Slovnaft ako člen skupiny MOL sa stala partnerom ME v hádzanej mužov 2022. Je to jasný dôkaz, že spoločnosť z tohto regiónu má záujem podporovať významné európske podujatie a hádzaná ako šport dokáže byť atraktívna pre širšie publikum. Slovnaft je zároveň dlhoročným partnerom Slovenského zväzu v hádzanej. Podpora športu je súčasťou filozofie spoločnosti. Už piatu sezónu podporuje najvyššiu českú a slovenskú hádzanársku súťaž žien s názvom MOL liga. Päť rokov podporovala Slovnaft Handball extraligu. Je generálnym reklamným partnerom slovenskej hádzanárskej reprezentácie mužov.

Nezabudni si teda poznačiť dátum 13. január 2022. Podpor hádzanárov tým, že navštíviš nejaký zápas alebo si pozrieš online prenos. Svojím fanúšikovaním môžeš našim hráčom pomôcť podať lepší výkon a uchmatnúť si tak titul majstrov Európy. 

Sleduj online

 

Domov
Zdieľať
Diskusia