Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2021, 21:01
Čas čítania 0:33
Daniel Mikolášik

Hamilton vyhral Veľkú cenu Saudskej Arábie. V boji o titul sa dotiahol na Verstappena, ktorý skončil druhý

Hamilton vyhral Veľkú cenu Saudskej Arábie. V boji o titul sa dotiahol na Verstappena, ktorý skončil druhý
Zdroj: AP Photo/Amr Nabil
ŠPORT FORMULA 1
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Obaja tak majú rovnaký počet bodov. O titule rozhodne Abú Zabí.

Brit Lewis Hamilton vyhral Veľkú cenu Saudskej Arábie. V boji o titul sa dotiahol na Holanďana Maxa Verstappena, ktorý skončil druhý. Aktuálne tak majú obaja rovnaký počet bodov (369,5) a o titule rozhodnú posledné preteky v Abú Zabí, ktoré sú naplánované na 12. decembra.

Pretekom nechýbali viaceré dramatické momenty. Jedným z nich bola napríklad kolízia Micka Schumachera, ktorý stratil kontrolu a vrazil do bariéry. Na trati muselo zasahovať bezpečnostné vozidlo. Neskôr boli preteky prerušené vzhľadom na kolidovanie Péreza, Mazepina a Russella.
 
Rušno bolo aj pri stretoch favoritov Verstappena a Hamiltona. Brit na Holanďana niekoľkokrát zaútočil, v dôsledku čoho Max v 37. kole vyšiel z trate. V ďalšom kole pribrzdil a vyzeralo to, že Hamiltona púšťa. Ten však doňho vrazil, a hoci sa v prvom momente zdalo, že dôjde k nehode, Hamilton to ustál a vyviazol len s poškodeným predným krídlom.

F1formula 1
Zdroj: AP Photo/Amr Nabil
Domov
Zdieľať
Diskusia