Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2021, 11:50
Čas čítania 0:50
Kamila Šebestová TASR

VIDEO: Chaos, streľba a policajné auto v plameňoch. Na proteste antivaxerov v Holandsku dvoch ľudí zasiahla guľka

NEWS HOLANDSKO KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Inokedy dobre organizované mesto sa premenilo na chaos.

Antivaxeri skandujú heslá v uliciach Holandska, všade vidno plamene, v uliciach počuť streľbu. Inokedy dobre organizovaná krajina sa premieňa na chaos. Pandémia delí ľudí na dva tábory a jeden z nich agresívne bojuje proti nariadeniam. Holandských antivaxerov musí rozháňať polícia, dvoch z nich zasiahne guľka. Takto vyzeral včerajší protest proti vládnym nariadeniam v Rotterdame. 

Podľa informácií zahraničných agentúr včera stovky demonštrantov v Rotterdame protestovali proti sprísneniu pandemických opatrení. Vyjadrovali nesúhlas najmä s plánom vlády zakázať vstup do prevádzok a na spoločenské udalosti bez covid pasu. 

V uliciach bol oheň najmä preto, že demonštranti používali zábavnú pyrotechniku. Do policajtov a hasičov hádzali rôzne predmety, dokonca podpálili policajné auto. Zasahovali proti nim ťažkoodenci. Na proteste bolo nieľko ľudí zranených, dvoch demonštrantov zasiahla streľba. 

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Protest bol zrejme odpoveďou aj na čiastočný lockdown, ktorý bude teraz platný tri týždne. Krajina včera hlásila 21 000 nových prípadov infekcie, čo je najväčší denný prírastok od začiatku pandémie.

Domov
Zdieľať
Diskusia