Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2021 o 10:03
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

Pribudlo takmer 6 000 pozitívnych prípadov, väčšina chorých je nezaočkovaná (+ mapa)

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Poznáme aktuálne čísla.

Na Slovensku pribudlo za jeden deň 5 804 nových pozitívnych prípadov z PRC testov, celkovo ich spravili 17 941. Pozitivita testov je 32,35 %. Viac ako 71 % pozitívne testovaných ľudí je nezaočkovaných. 

Podľa Národného centra zdravotníckych informácií podľahlo ochoreniu covid-19 ďalších 52 ľudí, od začiatku pandémie teda evidujeme 13 537 obetí. V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 2 626 ľudí, 80 % z nich nie je plne zaočkovaných. Celkovo 238 ľudí potrebuje na prežitie pľúcnu ventiláciu a 239 ľudí leží na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Proti koronavírusu sa včera dalo zaočkovať ďalších 1 639 ľudí, plne zaočkovaných je na Slovensku 2 544 367 ľudí. 

Odporúčané
Prvá slovenská nemocnica možno bude musieť stopnúť operácie onkologických pacientov. Lekárov príliš vyťažuje covid Prvá slovenská nemocnica možno bude musieť stopnúť operácie onkologických pacientov. Lekárov príliš vyťažuje covid 13. novembra 2021 o 20:07

Situácia na Slovensku je vážna. V priebehu novembra na Slovensku už trikrát padol rekord v počte nových nakazených, naposledy v sobotu, keď pribudlo 7 244 nakazených za jeden deň. Martinská univerzitná nemocnica možno bude musieť stopnúť operácie onkologických pacientov, na vine je covid. Lekári sú preťažení starostlivosťou o covidových pacientov.

Nemocnica musí reprofilizovať ďalšie lôžka, čo znamená, že sa menej miest ujde ľuďom s inými chorobami. „Pacienti, ktorí dodržiavajú opatrenia a sú očkovaní, trpia na úkor ľudí, ktorí sú chorí na covid a neočkovaní,“ povedala televízii Markíza Denisa Osinová, prednostka kliniky ARO. Prečítaj si viac tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia