Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2021, 20:07
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Prvá slovenská nemocnica možno bude musieť stopnúť operácie onkologických pacientov. Lekárov príliš vyťažuje covid

NEWS KORONAVÍRUS NEMOCNICA OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Dobrou správou je, že záujem o očkovanie stúpa.

Martinská univerzitná nemocnica bude musieť pre nápor pacientov s koronavírusom odložiť operácie onkologických pacientov, informuje TV Markíza. Nemocnica musí reprofilizovať ďalšie lôžka, čo znamená, že sa menej miest ujde ľuďom s inými chorobami. „Pacienti, ktorí dodržiavajú opatrenia a sú očkovaní, trpia na úkor ľudí, ktorí sú chorí na covid a neočkovaní,“ povedala televízii Denisa Osinová, prednostka kliniky ARO. 

Momentálne čaká viac ako tisíc ľudí na výmenu kĺbu, chirurgickú operáciu potrebuje asi 160 pacientov. Čakaciu listinu budú skracovať celé roky. Problém má nemocnica najmä s lekármi – chýbajú anestéziologickí špecialisti.

„Naši lekári a naše zdravotné sestry momentálne idú v dvojnásobných obrátkach kvôli tomu, aby sa podarilo zoperovať čo najviac onkologických pacientov v čase, kým sa to ešte dá,“ dodáva pre TV Makríza Juraj Miklušica, prednosta chirurgickej kliniky.

Domov
Zdieľať
Diskusia