Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti TV Markíza
4. novembra 2021, 16:55
Čas čítania 1:15
Sponzorovaný obsah

Separ a Jana Kirschner predstavili skladbu, ktorá bojuje proti šikanovaniu

HUDBA HUDBA SLOVENSKO SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Pesničkou chcú hudobníci dodať mladým ľuďom odvahu.

„Odvaha je cesta a strach je len parazit“  to je hlavný message piesne, ktorú nahrala Jana Kirschner so Separom. Nový track Povedz to nahlas! včera odhalil netradičné spojenie týchto dvoch hudobníkov. Skladba vznikla ako súčasť kampane Odpíšeme ti, za ktorou stojí Nadácia Markíza. Jej cieľom je o šikanovaní nielen rozprávať, ale aj podať pomocnú ruku jeho obetiam, ktoré sa často nevedia alebo nemajú na koho obrátiť.

separ, jana kirschner
Zdroj: archív TV Markíza

S nápadom komunikovať tému šikanovania cez pesničku najskôr Nadácia Markíza oslovila Janu Kirschner, ktorá sa neskôr rozhodla, že chce, aby v nej figuroval aj raper, keďže dokáže pritiahnuť mladšie publikum. „Chcela som, aby v piesni spolu so mnou bol človek, ktorý by dokázal generačne prehovoriť k ľuďom, ktorých sa problém šikanovania týka. A tak som oslovila Separa. A aj keď som sa s ním osobne nepoznala, vnímala som ho ako človeka, ktorý má názor a to, čo povie, v ľuďoch rezonuje. Na prvý pohľad vzniklo možno netradičné spojenie, za ktoré som však veľmi rada. Separ je veľmi zaujímavý muzikant a človek,“ prezradila Jana Kirschner. Separa si vybrala aj preto, lebo sú obaja rodičia a vnímajú tému šikanovania možno z iného uhla ako niekto, kto deti nemá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia