Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2021, 11:14
Čas čítania 0:43
Ema Stanovská

Asistenta, ktorý podal Baldwinovi smrtiacu zbraň, už raz vyhodili pre podobný incident. Zbraň zranila člena tímu

Asistenta, ktorý podal Baldwinovi smrtiacu zbraň, už raz vyhodili pre podobný incident. Zbraň zranila člena tímu
Zdroj: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic
NEWS ALEC BALDWIN
Uložiť Uložené

Zbraň, ktorú mal na starosti asistent režiséra Dave Halls, nečakane vystrelila na natáčaní filmu Freedom's Path v roku 2019.

Asistent režiséra Dave Halls, ktorý podal zbraň Alecovi Baldwinovi na natáčaní filmu Rust, bol pri nakrúcaní predchádzajúceho filmu prepustený za podobný incident. Počas natáčania filmu v roku 2019 zbraň nečakane vystrelila a zranila jedného člena tímu. Upozornil na to portál NBC News.

Incident sa odohral počas natáčania filmu Freedom's Path v Novom Mexiku. Halls mal na starosti zbraň, ktorá postrelila techničku Maggie Gollovú. Tá musela následne vyhľadať lekársku pomoc. Asistent dostal okamžitú výpoveď. „Dave mal výčitky svedomia a chápal dôvody, pre ktoré dostal výpoveď,“ povedal vtedy producent filmu.

Na snímke americký herec Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe po tom, čo bol vypočutý v súvislosti so streľbou na nakrúcaní filmu Rust na okraji Santa Fe.
Na snímke americký herec Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe po tom, čo bol vypočutý v súvislosti so streľbou na nakrúcaní filmu Rust na okraji Santa Fe. Zdroj: TASR/AP

Hall podľa Maggie Gollovej na prvý pohľad vyzeral ako „starší prívetivý pán s pár výstrednosťami, ale toto zdanie hneď vyprchalo“. Pre NBC News povedala, že na pľaci nedodržiaval bezpečnostné štandardy. „Miesta natáčania boli vždy hrozne klaustrofobické. Žiadne únikové pruhy a núdzové východy.“ 

Herec Alec Baldwin mieril na nedávnom natáčaní filmu Rust zbraňou priamo do kamery, keď mu v rukách vystrelila a spôsobila smrteľné zranenia kameramanke Halyne Hutchinsovej. Zo súdnych spisov vyplýva, že keď Dave Halls podával zbraň Baldwinovi, oznámil mu, že nie je nabitá. Vyšetrovatelia vypočuli svedkov aj Baldwina, polícia zatiaľ nikoho nezatkla ani neobvinila.

Domov
Zdieľať
Diskusia