Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2021, 16:10
Čas čítania 0:53
Kamila Šebestová

VIDEO: Takto si zlodeji značkujú byty v Bratislave. Na magnetické zámky lepia špeciálne nálepky, aby ich znefunkčnili

NEWS BRATISLAVA KRÁDEŽ POLÍCIA SR ZLODEJI
Uložiť Uložené

Na magnetické zámky lepšia špeciálne nálepky, aby ich znefunkčnili.

Polícia upozorňuje na neznámych mužov, ktorí si v noci značkujú bratislavské byty, aby ich neskôr vykradli. V neskorých hodinách preniknú do bytových domov a ticho si označia dvere nálepkami. V posledných mesiacoch polícia v Bratislave eviduje nárast počtu vykradnutí bytov. Varuje preto ľudí, aby si všímali, či na ich dverách nepribudlo zvláštne označenie. 

„Venujte pozornosť vašim vchodovým dverám či zárubniam do bytu, konkrétne či nevykazujú známky prelepenia alebo iného označenia,“ upozorňuje polícia z Bratislavského kraja.

Policajti taktiež radia, aby majitelia kontrolovali magnetické zámky na vchodových dverách, ktoré zlodeji prelepujú nálepkami, aby ich znefunkčnili. Obyvatelia bytových domov by ich mali kontrolovať a všímať si, či na nich nie sú nalepené zvláštne predmety. 

Polícia zároveň žiada obyvateľov Bratislavy o pomoc s identifikáciou mužov na tomto videu

Tieto osoby boli v nočných hodinách zachytené kamerami priamo pri značení vchodových dverí do bytov. Značenie prebiehalo v nočných hodinách cca okolo 2.00 a 3.00 h najmä v okolí Smolenickej ulice,“ opisujú zlodejov. 

Odporúčané
Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) 16. marca 2024, 9:30

Zlodeji sa vraj dokázali dostať aj cez bezpečnostné dvere s bezpečnostnými vložkami. Ide zrejme o profesionálov. Od polovice júla do dnešného dňa eviduje polícia okolo 20 bytových krádeží, počas ktorých sa zlodejom podarilo prekonať uzamykací mechanizmus na dverách do bytov.

V súvislosti s krádežami obvinila polícia gruzínskeho občana, ktorý je momentálne vo väzbe. Krádeže však naďalej pokračujú. Polícia preto vyzýva ľudí, aby ju informovali a boli všímaví. 

Domov
Zdieľať
Diskusia