Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. októbra 2021, 9:14
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

V Bratislave chcú obmedziť nočný život. Po desiatej večer majú byť terasy zatvorené, všetky kluby zatvoria naraz

NEWS KLUBY A BARY
Uložiť Uložené

Staré Mesto rozhodlo o nových pravidlách pre prevádzky.

Starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto iniciovala zmenu s cieľom zjednotiť otváracie hodiny v centre. Poslanci následne schválili návrh mestského poslanca Vladimíra Palka mladšieho, ktorý navrhol skrátenie otváracích hodín. Tie podľa neho zohľadňujú oprávnené požiadavky Staromešťanov, ktorí túžia po tom, aby mali v historickej časti mesta pokoj. 

Odporúčané
Život v Bratislave sa od nového roka zmení. Na terase si po jedenástej už neposedíš, menia sa otváracie hodiny barov a klubov Život v Bratislave sa od nového roka zmení. Na terase si po jedenástej už neposedíš, menia sa otváracie hodiny barov a klubov 14. októbra 2021, 16:51

Ešte prísnejší návrh priniesol poslanec z tímu primátora Matúša Valla, neskôr však televízii Markíza povedal, že ho myslel ironicky, aby otvoril diskusiu. 

Nočné podniky po novom budú musieť cez víkend zatvoriť o 03.00 h. Terasy podnikov budú môcť byť otvorené do 22.00 h počas týždňa a do 23.00 h počas víkendov. Novým všeobecným záväzným nariadením chcú obmedziť aj otváracie hodiny prevádzok s jedlom. Tie budú môcť byť otvorené najneskôr do polnoci. 

Podľa majiteľa klubu v centre Bratislavy ide o novinky, ktoré budú pre podnikateľov v tomto biznise likvidačné, odhadom prídu až o polovicu tržieb. 

Nočný primátor zároveň upozorňuje, že ku konfliktom medzi opitými ľuďmi dochádza častejšie vonku ako v kluboch, problém s ruchom pod oknami sa tak vyriešiť nemusí. 

„K najnebezpečnejším konfliktom aj v minulosti dochádzalo nie v prevádzkach a podnikoch, ale práve na ulici, keď sa stretli dve rôzne skupiny ľudí pod vplyvom alkoholu,“ upozornil TV Markíza nočný primátor Bratislavy Martin Královič.

Samotná starostka Starého Mesta sľubuje, že do tvorby nových pravidiel zahrnie aj majiteľov prevádzok. Prísne otváracie hodiny majú začať platiť od začiatku budúceho roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia