Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2021, 14:42
Čas čítania 0:37
Ema Stanovská

Opatrenia sa počas Dušičiek zrejme nesprísnia. Pravidlá pre očkovaných v čiernych okresoch však ostávajú rovnaké

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Odborníci ľuďom radia, aby sa vyhli okresom, ktoré sú v bordovej či čiernej farbe.

Konzílium neodporučí sprísnenie opatrení počas Sviatku všetkých svätých. Odborníci sa spoliehajú na zodpovednosť ľudí. Odporučili, aby ľudia zvážili cestovanie na hroby a k rodinám. Informoval o tom Denník N.

Odborníci neodporúčajú cestovať do okresov, ktoré sú v bordovej či čiernej farbe. Ak už tam niekto potrebuje ísť, mal by ich navštíviť mimo dní, keď bude cestovať najviac ľudí. Ak bude na cintorínoch veľa ľudí, odporúčajú nosiť rúška aj tam. Vyzývajú tiež vyhnúť sa návštevám miest, ako sú preplnené obchody či obchodné centrá.

Obmedzenia pre zaočkovaných ostávajú

Konzílium odborníkov zároveň neodporučí zjemnenie pravidiel pre očkovaných v čiernych okresoch, ktoré avizoval Minister Lengvarský. V týchto okresoch očkovaní nemôžu ísť napríklad do reštaurácií či do posilňovne. Konzílium to neodporučí aj v súvislosti s blížiacimi sa sviatkami.

Po Dušičkách sa očakáva zvýšenie počtu pozitívnych. Ak by odborníci z konzília mali istotu, že sa budú opatrenia dodržiavať, mohlo by prísť k uvoľneniu. S dodržiavaním a kontrolou opatrení však je podľa nich u nás problém.

Domov
Zdieľať
Diskusia