Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2021, 10:30
Čas čítania 6:20
Adam Novosad

Nezaočkovaní nesmú vychádzať po 20.00 h verzus žiadne obmedzenia. Aké opatrenia proti koronavírusu dnes platia v Európe?

ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

V rámci Európy sa opatrenia proti koronavírusu líšia a Slovensko na tom nie je tak zle, ako by niekto chcel vykresliť.

Polovica Európy zrušila všetky opatrenia a žije život, ako keby sa pandémia koronavírusu skončila. Druhá polovica Európy sa začína čoraz viac topiť v zhoršujúcej sa epidemickej situácii.

Slovensko aktuálne stojí uprostred barikády, ale čím ďalej, tým viac sa podobá na krajiny ako Rumunsko, kde momentálne pre nezaočkovaných zaviedli nočný zákaz vychádzania, zatiaľ čo očkovaní môžu pokojne pokračovať v nočnom živote. 

Pripravili sme praktický prehľad situácie 10 krajín zo stredu, severu aj z juhu Európy, ktoré sa líšia mierou zaočkovanosti, ale v nadväznosti najmä v tom, ako tam dnes vyzerá spoločenský život. Niekde sa žije, inde sa momentálne prežíva s obavami, či nepríde naozaj tvrdý lockdown.

Domov
Zdieľať
Diskusia