Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2021, 20:00
Čas čítania 1:35
Viktor Kniš

TOP 3 v utorok: Kažimíra obvinili, Kočnerovho kumpána odsúdili, v Británii rastie počet útokov na LGBT+ ľudí

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie udalosti dnešného dňa.

Kažimír čelí obvineniu

Guvernér Národnej banky Slovenska a bývalý minister financií Peter Kažimír čelí obvineniu z podplácania

Informáciu už potvrdil aj jeho obhajca Ondrej Mularčík, podľa ktorého Petrovi Kažimírovi obvinenie doručili práve dnes. Obvinený je z prečinu. „Nie teda z niečoho závažnejšieho,“ povedal advokát s tým, že jeho klient voči obvineniu podá sťažnosť. NAKA sa v tomto prípade oprela práve o výpoveď spolupracujúceho obvineného Františka Imreczeho, ktorému už vyšetrovatelia veria napríklad v kauze Mýtnik. 

Na snímke v popredí exminister financií SR Peter Kažimír, vľavo v pozadí exprezident finančnej správy František Imrecze.
Na snímke v popredí exminister financií SR Peter Kažimír, vľavo v pozadí exprezident finančnej správy František Imrecze. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Štefan Agh chcel za zmenky od Markízy 35 miliónov eur, dostal 13 rokov vo väzení 

Kočner nebol jediný, kto podľa súdu falšoval zmenky TV Markíza. Kým Kočner od americkej spoločnosti vlastniacej televíziu žiadal takmer 70 miliónov eur, jeho kumpán Štefan Agh sa podieľal na falšovaní dvoch zmeniek s hodnotou 34,5 milióna eur. Dnes Špecializovaný trestný súd na základe výpovedí znalcov rozhodol, že ani jeho „dlhopisy“ nie sú pravé a nikdy na peniaze od televízie nárok nemal. ŠTS rozhodol o treste 13 rokov

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Súd zároveň Aghovi udelil pokutu 5-tisíc eur a ochranný dohľad. Súd ho uznal za vinného za obzvlášť závažný trestný čin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolupáchateľstvom. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Ágh
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V Británii rastie počet útokov na LGBT+ ľudí

Počet útokov na LGBT+ komunitu v Británii sa hrozivo zvyšuje. Za posledných šesť rokov útoky na gayov podľa Vice News narástli až o 210 percent, na transrodových ľudí dokonca o 332 percent.

Jeden z nich sa odohral aj z nedele na pondelok, keď sa 38-ročný John-Paul Kesseler prechádzal s kamarátom v blízkosti birminghamskej Gay Village. Držali sa za ruky a kráčali smerom k hotelu, keď sa k nim priblížil neznámy muž. 

„Začal na nás kričať, že by sme sa nemali držať za ruky,“ opisuje traumatický incident John-Paul Kesseler. „Spýtal som sa ho, čo má za problém.“ Nato páchateľ vzal do rúk prázdnu fľašu od vína.

homofobia, LGBT, rasizmus
Zdroj: Twitter/JP

Instagramový post dňa: Babiš si robí nároky na zostavovanie vlády

Andrej Babiš v utorok verejnosti povedal, že prezident Miloš Zeman mu v nedeľu potvrdil, že ho ako predsedu strany, ktorá zvíťazila v minulotýždňových voľbách, poverí zostavením vlády. Babiš tvrdí, že jeho hnutie vyhralo voľby, pretože ostatné úspešné strany kandidovali ako koalície dvoch a troch strán. Predseda hnutia ANO sa stretol so Zemanom na zámku v Lánoch v nedeľu popoludní, následne museli Zemana hospitalizovať a jeho zdravotný stav je momentálne veľkou záhadou, keďže Hrad nekomunikuje transparentne. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia