Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2021, 14:47
Čas čítania 0:49
Kamila Šebestová

Protivládni demonštranti si zmysleli, že chcú dobyť škótsky hrad. Nepodarilo sa im to

NEWS HOAXY KORONAVÍRUS VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Nazývajú sa „Suverénni Škóti“.

Bolo ich 20 a nahnevane tvrdili, že „majú dosť falošnej vlády plnej pedofilov“. Ich zámerom bolo dobyť slávny Edinburský hrad. Skupina demonštrantov sa nazýva „Suverénni Škóti“.

„Nemôžeme len tak sedieť a nechať každého, aby sa trápil hlúpymi zákonmi a tyraniou tejto nečestnej vlády. Preto si chceme zobrať všetko späť, nielen tento hrad,“ povedal jeden z demonštrantov na proteste. 

Ďalšia demonštrantka dodala, že Škótom celý život klamali, a preto teraz prišli na hrad, aby nastolili vládu práva. Suverénni Škóti patria podľa Vice News ku skupinám, ktoré odmietajú platiť dane a snažia sa zatýkať členov vlády, pričom odkazujú na „právo ľudu“.

V tomto prípade sa však Suverénnym Škótom nepodarilo hrad dobyť. Na mieste zasiahla polícia, ktorá mala demonštrantov pod kontrolou. Tí však na livestreame divákom oznámili, že sa im hrad podarili dobyť.

Domov
Zdieľať
Diskusia