Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Samsung.
7. júla 2021, 13:08
Čas čítania 1:47
Sponzorovaný obsah

Používaš Samsung a zálohuješ si dáta do cloudu? Potom je najvyšší čas migrovať na Onedrive

TECH
Uložiť Uložené

Samsung Cloud končí, a ak nestihneš včas zosynchronizovať svoje dáta, môžeš o ne prísť.

Ak vlastníš telefón značky Samsung a zálohuješ si svoje dáta prostredníctvom Samsungu Cloud, mal by si zbystriť pozornosť. Podpora synchronizácie Galérie (teda tvojich fotografií) so Samsungom Cloud sa končí a tvoje uložené dáta môžu byť vymazané, pokiaľ nezareaguješ včas. 

Ukončenie prebieha v dvoch fázach. Niektoré služby na Samsungu Cloud sa totiž menia a synchronizácia tvojich fotiek a súborov je po novom podporovaná Microsoftom Onedrive, s ktorým má Samsung spoluprácu. Všetky tvoje fotky, videá a súbory synchronizované z Galérie alebo aplikácie Moje súbory, ktoré nebudeš mať migrované na Microsofte Onedrive alebo vlastnom úložisku, tak budú už čoskoro odstránené zo Samsungu Cloud. Urýchlene preto presuň svoje dáta. 

Cloud
Zdroj: Samsung

Čo môžeš urobiť? 

Ak si nestihol migrovať dáta na Onedrive, čo ti umožnila vstavaná funkcia na nahrávanie súborov, využiť môžeš vlastné úložisko (napr. Google Drive). Súbory si môžeš stiahnuť zo Samsungu Cloud Drive do mobilu alebo počítača, prípadne na disk a následne nahrať, kamkoľvek uznáš za vhodné. V tomto prípade máš čas ešte pár týždňov. Od 1. augusta do 30. septembra bude možné súbory zo Samsungu Cloud iba sťahovať a automatický prenos nebude podporovaný. Počnúc 1. augustom sa funkcia synchronizácie Galérie a Samsungu Cloud Drive skončí a tieto funkcie už nebude možné ďalej používať. Zároveň sa končí aj predplatné služieb plateného úložiska. 

Dňa 30. septembra 2021 tak budú funkcie Samsungu Cloud úplne ukončené a všetky údaje synchronizované z Galérie a zo Samsungu Cloud Drive budú vymazané. Samsung dokonca pripravil aj krátku príručku, kde ti radí, ako si môžeš zosynchronizované dáta včas stiahnuť. Nájdeš ju tu

Samsung cloud
Zdroj: Samsung

Čo v prípade, že si už premiestnil dáta na Onedrive?

Po prihlásení sa ku kontu Samsung nie je nutné službu znova integrovať s Onedrivom. Službu synchronizácia Galérie môžeš ďalej používať s Onedrivom. Možnosť Onedrive sa zobrazí v nastavení synchronizácie Samsung Cloud Sync v Galérii a Moje súbory. Všimni si, že Samsung Cloud Drive sa už nezobrazuje.

Samsung Cloud aj naďalej bude fungovať, avšak obmedzene. Môžeš si tu teda aj naďalej užívať zálohovanie/synchronizáciu a obnovovanie ďalších údajov, ako sú napríklad kontakty, kalendár a poznámky.

Cloud samsung
Zdroj: Samsung

Prečo by si mal zálohovať

Ak si doposiaľ nezálohoval svoje dáta a nikdy si o ne neprišiel, patríš medzi jedných z mála používateľov, ktorým sa to doposiaľ nestalo. Synchronizácia dát s cloudom ti pomôže ušetriť krušné chvíle v prípadoch, keď telefón stratíš, prípadne ti ho ukradnú alebo ho poškodíš natoľko, že z neho nebude možné získať uložené dáta. 

Cloud je bezplatné online 5 GB úložisko (s možnosťou rozšírenia), ktoré ti ponúka Samsung v spolupráci s Microsoftom Onedrive, kde po pripojení sa na wi-fi telefón odošle všetky dáta do cloudu a v prípade, že ich budeš potrebovať, ich máš zálohované na zabezpečených serveroch. Keď si kúpiš nový mobil, prípadne budeš potrebovať stiahnuť staršie fotky, ktoré si vymazal vzhľadom na nedostatok miesta, cloud je ideálnym riešením, ktoré je dostupné vždy a všade. 

Domov
Zdieľať
Diskusia